Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Μουντιάλ 2022: Η Στεφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών

Μουντιάλ 2022: Η Στεφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών


 

Η Γαλλίδα ρέφερι έγραψε ιστορία στο Μεξικό-Πολωνία, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που συμμετέχει σε παιχνίδι του Μουντιάλ ανδρών.

Ακόμα μία ιστορική στιγμή για τη Στεφανί Φραπάρ, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που συμμετέχει σε παιχνίδι του Μουντιάλ ανδρών, ως τέταρτη στον αγώνα ανάμεσα στο Μεξικό και την Πολωνία.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, μαζί με τη Γαλλίδα ρέφερι, συμμετέχουν δύο ακόμη γυναίκες διαιτητές και συγκεκριμένα η Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα και η Γιοσίμι Ιαμάστα από την Ιαπωνία.

Υπενθυμίζεται πως η Στεφανί Φραπάρ είχε γράψει ξανά ιστορία όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας ανάμεσα στη Νις και τη Ναντ, ενώ τον Μάρτιο του 2021 ήταν η πρώτη γυναίκα που σφύριξε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Επίσης, η Γαλλίδα ρέφερι τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν η πρώτη γυναίκα που ορίστηκε σε αγώνα ανδρών του Champions League και συγκεκριμένα το Γιουβέντους-Ντιναμό Κιέβου (3-0), ενώ το 2019 διηύθυνε τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι (κ.α. 1-1, παρ. 2-2, πεν. 5-4).

 Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)