Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

«Διεθνές Πανεπιστήμιο» Καβάλας με εστίες που πλημμυρίζουν - Στα κάγκελα οι φοιτητές

«Διεθνές Πανεπιστήμιο» Καβάλας με εστίες που πλημμυρίζουν - Στα κάγκελα οι φοιτητές
 
Σε …πισίνα μετατράπηκαν οι φοιτητικές εστίες Καβάλας. Φτιάχνουν 500 κλίνες για ΝΑΤΟϊκους φαντάρους και εμείς δε μπορούμε να κάνουμε ένα μπάνιο, καταγγέλλουν οι φοιτητές.
Σε απολύτως ακατάλληλες εστίες μένουν οι φοιτητές του Διεθνούς πανεπιστημίου στην Καβάλα (πρώην ΤΕΙ) καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια για τη συντήρησή τους. Παρά τις διαμαρτυρίες των φοιτητών δεν γίνονται εργασίες συντήρησης με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να βουλώσουν οι αποχετεύσεις και η εστίες να πλημμυρίσουν, φέρνοντας σε απόγνωση τους φοιτητές οι οποίοι φοβούνται να χρησιμοποιούν τα μπάνια.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι διάδρομοι της εστίας πλημμύρισαν και οι φοιτητές μάταια προσπαθούσαν με κουβάδες να μαζέψουν τα νερά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εστιαζόμενων ΔΙΠΑΕ Καβάλας, το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, αφού οι εστίες πλημμυρίζουν «κάθε λίγο και λιγάκι», και έτσι χτες οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ζητώντας να δοθούν κονδύλια από την κυβέρνηση για να γίνουν τα απαραίτητα έργα.

«Για ακόμα μια φορά πλημμύρισαν οι εστίες και συγκεκριμένα η Φ2 και η Φ1 και δωμάτια παιδιών, ενώ βρισκόμαστε στον 21o αιώνα που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν θαύματα, που παράλληλα φτιάχνουν 500 κλίνες για ΝΑΤΟϊκους φαντάρους στην Αλεξανδρούπολη σε μια βδομάδα, την ίδια στιγμή οι εστίες μας πρέπει να πλημμυρίζουν κάθε λίγο και λιγάκι, να μην μπορούμε να κάνουμε ένα μπάνιο με τον φόβο μήπως είναι βουλωμένη η αποχέτευση», τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι φοιτητές.

Και όπως λένε «καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες, την διοίκηση του ιδρύματος, τις δημοτικές αρχές και την περιφέρεια που ευθύνονται για την χρόνια υποχρηματοδότηση στα ιδρύματα μας και την φοιτητική μέριμνα, προσπαθώντας να κρύψουν με διάφορα τεχνάσματα το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι.

Μπορεί να χαλάμε το αφήγημα τους ότι τα πανεπιστήμια και οι εστίες μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα αλλά τελικά η ίδια η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρύψει την μπόχα που βγάζει η πολιτική τους. Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας, να μη σκύψουν το κεφάλι, να αγωνιστούν ενάντια σε αυτή την κατάσταση μέσω των συλλόγων τους, να διεκδικήσουν εστίες και δωμάτια που να μπορούν να χωρέσουν τα όνειρα και τις ιδέες νέων ανθρώπων και όχι να πλημμυρίζουν και να μη χωράνε σε αυτά».

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο φοιτητικής μέριμνας του ΔΙΠΑΕ Καβάλας και στις τεχνικές υπηρεσίες αλλά δεν έλαβαν καμία ουσιαστική απάντηση καθώς τους είπαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα ούτε και προσωπικό. Τους φοιτητές στήριξαν όλα τα σωματεία της περιοχής, ζητώντας από την κυβέρνηση και το πανεπιστήμιο να πάρουν μέτρα με την υπογράμμιση ότι «δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να ζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. Θέλουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους φοιτητές» 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)