Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Ανατροπή με την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης - Επίσημη ανακοίνωση

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ανατροπή με την τιμή - Επίσημη ανακοίνωση
 
 
Συνεχίζεται η έκπτωση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της HELLENiQ ENERGY λίγο πριν από τη λήξη της.
Τελικά, έγινε και πάλι η ανατροπή και η HELLENiQ ENERGY αποφάσισε να δώσει παράταση στην έκπτωση για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, με ανακοίνωσή της την Τρίτη, λίγες ώρες πριν λήξει η πρώτη παράταση που είχε δώσει.

Έτσι και σήμερα η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμαίνεται όπως και χθες στο 1,319 ευρώ το λίτρο. Αν δεν ερχόταν η παράταση η τιμή του πετρελαίου θα έφτανε το 1,40 ευρώ το λίτρο.

Η νέα παράταση που δόθηκε από τη HELLENiQ ENERGY θα ισχύει έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 και προβλέπει έκπτωση 60 ευρώ ανά κυβικό (ή ανά λίτρο, 6 λεπτά προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά με ΦΠΑ) στις εταιρίες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως η έκπτωση εφαρμόζεται από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης και προστίθεται στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 25 λεπτά το λίτρο που αποφάσισε η κυβέρνηση καθώς και στις εμπορικές προωθητικές ενέργειες που εφαρμόζουν οι περισσότερες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Επίδομα θέρμανσης: Τα δικαιολογητικά για αίτηση στο myΘέρμανση

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω στοιχεία:

  • Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)
  • Το ονοματεπώνυμό σας
  • Τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων του,
  • Την ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,
  • Τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
  • Τη ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
  • Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης,
  • Το είδος του επιθυμητού προς επιδότηση καυσίμου θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας,
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Πριν από την οριστικοποίηση της αίτησης, θα πρέπει να έχει δηλωθεί ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο οποίος ανήκει στον δικαιούχο και στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)