Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Κυνοκομείο παραλείψεων και ετσιθελισμού στον Εξαπλάτανο.

 ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ

 

 

 

Μεγαλώνουν τα ερωτηματικά  για την επιμονή του Δήμου Αλμωπίας  για την κατασκευή και λειτουργία καταφυγίου  αδέσποτων ζώων στην περιοχή Εξαπλατάνου . Οι απορίες πληθαίνουν και από το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν βασικές και ουσιαστικές διαδικασίες. Παραλείψεις που  οδηγούν σε διάφορα συμπεράσματα .

Το βέβαιο είναι πως όλα δείχνουν να  βρίσκονται  στον αέρα και ο κίνδυνος να χαθεί ένα έργο που αναμένεται να λύσει ένα σοβαρότατο πρόβλημα  είναι ορατός .Αυτά προκύπτουν  από όσα υποστηρίζει και ο  Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Λάκης Προκοπίδης .     Αναφέρεται απλά και κατανοητά  σε μια σειρά παραλείψεων αλλά και ενεργειών που απαιτούνται. Σε ανάρτησή του αναφέρει :

 

Ως μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμωπίας, απέστειλα επιστολή, προκειμένου να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων(σκύλων) συντροφιάς, στην Τ.Κ. Εξαπλατάνου.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

 

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα  της δημιουργίας κυνοκομείου στην Τοπική Κοινότητα Εξαπλατάνου και αναδείχθηκαν οι ανησυχίες των κατοίκων, για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια ενέργεια.

Υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων και εστάλη σχετικό εξώδικο προς το Δήμο.

Στρέφουμε το χωριό εναντίον μιας προσπάθειας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες.  

Πριν προηγηθεί οποιαδήποτε ενέργεια, το θέμα έπρεπε να συζητηθεί στην Ε. Π. Ζ., στις αρμοδιότητες της οποίας υπάγεται. 

Όπως ενδεχόμενα γνωρίζετε, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία,    αρμόδια Υπηρεσία για την έκδοση της άδειας και λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής-Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας, όπου υποβάλλεται η αίτηση μαζί με την τεχνική μελέτη περί κτιριακής συγκρότησης της υπό ίδρυσης εγκατάστασης, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Υπηρεσία παραπέμπει τα στοιχεία σε τριμελή Επιτροπή, για τον έλεγχο του αιτήματος και την διενέργεια αυτοψίας στο ακίνητο και τέλος γνωμοδοτεί αιτιολογημένα εάν αυτό πληροί τις προϋποθέσεις. Ακολούθως, συντάσσει σχετικό πρακτικό, που υποβάλλει στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Από τα υπάρχοντα στοιχεία είναι σαφές, ότι δεν πληρούνται οι υγειονομικοί όροι που απαιτούνται και αναφέρονται με σαφήνεια στη σχετική νομοθεσία.

Ακολουθήθηκε μια λανθασμένη διαδικασία, αγνοώντας της Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες έπρεπε να συντάξουν συνοδευτική τεχνική μελέτη. Και φυσικά, ουδέποτε υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στη ΔΑΟΚ Πέλλας-Τμήμα Κτηνιατρικής.

Νομίζω ότι πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα, από μηδενική βάση, να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες, για να μη εμπλακεί ο Δήμος σε δικαστικές διαμάχες, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απένταξη του έργου και το χάσιμο μιας ευκαιρίας για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος για τους πολίτες του Δήμου

1 σχόλιο:

  1. Ρε μαζέψτε τα να τελειώνουμε ο κάθε δήθεν φιλοσκυλος τα μαζεύει έξω από το σπίτι του φυσικά με αποτέλεσμα να γίνετε ο χαμός. Γιατί το ένα φέρνει το αλλο και αυξάνονται κ. Τ. Λ. Π και ζησαν αυτά καλά και εμείς χειρότερα... Αστυνομία ζώων κυνοστασια κτηνιατροι. Και επιτέλους να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ζώων αλλά και των ανθρώπων. Σταμάτησε να τρώγεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)