ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Στις 17 του μηνός ξανά θυμόμαστε το Πολυτεχνείο.
Ξεχνάμε ότι το Πολυτεχνείο έγινε ουσιαστικά μέσα από τις φυλακές και τις εξορίες που ήταν για πολλά χρόνια στην επταετία της χούντας.
Αρκετοί μας λένε ότι αυτές οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο ίσως έχουν κουράσει τον κόσμο αλλά και επειδή δεν υπάρχουν και νεολαίες τώρα στα κόμματα αλλά ούτε και στα πανεπιστήμια.
Για αυτό πριν πούμε κάτι άλλο Την Πέμπτη θα ξαναγίνουν εκδηλώσεις θα μπουν πάλι τα ταμπλό των κομμάτων και των αντιστασιακών Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το Πολυτεχνείο ήταν ένα ξέσπασμα της νεολαίας για αυτό ίσως βοήθησε να φύγει η Χούντα πιο νωρίς από ότι περιμέναμε.
Το Πολυτεχνείο όμως δεν βοήθησε το κυπριακό θέμα γιατί κανονικά έπρεπε τις τρεις μέρες του Πολυτεχνείου η Χούντα να έχει φύγει από την Ελλάδα και δεν έφυγε και ήρθανε κάποιοι πιο ανώμαλοι από τον Παπαδόπουλο και Παττακό στην κυβέρνηση.
Μετά από τις γνωστές επιστολές Χούντας και Μακαρίου είχαμε Τα γνωστά γεγονότα στο κυπριακό και την πτώση της χούντας με έναν τρόπο που είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου ότι καλά ανεβήκατε στην κυβέρνηση αλλά το θέμα είναι πώς θα φύγετε .
Έτσι έφυγε η χούντα με 40% του κυπριακού εδάφους που πέρασε στους Τούρκους ή χιλιάδες αγνοούμενους κύπριους που μέχρι σήμερα ακόμα τους ψάχνουμε.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει όσο ζούμε οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές στα χρόνια της χούντας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για αυτές τις ημερομηνίες κάτι καινούργιο ίσως και αυτό θέλει και ο κόσμος.
Και κάτι άλλο ελπίζουμε διάφοροι αναρχικοί αύριο να μη δημιουργήσουμε Τα γνωστά προβλήματα.
Όσο για την κυβέρνηση Με τις γνωστές της παρακολούθησης τα χρόνια της χούντας παρακολουθούσαν όλο τον κόσμο και ένα ποσοστό της Ελλάδας ήταν οι χαφιέδες.
Άρα δεν θέλω να πω ότι η δεξιά ξανά κάνει το καθήκον της θέλω να το αποφύγω.
Αυτά από τον Ανέστη Αναστασιάδη πρώην πολιτικό κρατούμενο στα χρόνια της χούντας στη φυλακή της Αίγινας και Επταπυργίου θέλω να το αφιερώσω αυτό το απλό σχόλιο για αυτούς που έφυγαν από τη ζωή.
Η φωτογραφία είναι από τις φυλακές της Αίγινας τα χρόνια της χούντας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου