Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Έντονο παρασκήνιο Μαξίμου με τα παιδιά του «τέως» για ένα μακάβριο θέμα: Πώς θα γίνει η τελετή

Έντονο παρασκήνιο Μαξίμου με τα παιδιά του «τέως» για ένα μακάβριο θέμα: Πώς θα γίνει η τελετή
 
 
Η οικογένεια ζητά λαϊκό προσκύνημα και τιμές αρχηγού κράτους. Όμως, ο τέως βασιλιάς δεν έχει ελληνική υπηκοότητα.

Άλλος ένας πονοκέφαλος έχει προκύψει αιφνιδίως για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η κατάσταση της υγείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, και όλα τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στην Αθήνα, αναμένοντας το μοιραίο.

Το ζήτημα της τελετής και ταφής του πρώην μονάρχη αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» και ήδη η οικογένειά του και συγκεκριμένα οι δύο γιοί του Παύλος και Νικόλας προσπαθούν να διευθετήσουν μία σειρά από νομικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του τέως έχει απευθυνθεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο του κέντρου των Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθεί και να αναζητήσει τρόπους υπέρβασης των νομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν την τελετή της κηδείας του άλλοτε μονάρχη.

Τα κρίσιμα ερωτήματα είναι δύο: Τι τελετή θα πραγματοποιηθεί και που θα ταφεί ο Κωνσταντίνος όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Ως προς το δεύτερο, η απάντηση είναι εύκολη, καθώς και η μητέρα του Φρειδερίκη ετάφη στο Τατόϊ και μάλιστα σε εποχές πολύ πιο φορτισμένες από τη σημερινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, οι δύο γιοί του τέως ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης κυρίως σε σχέση με την τελετή. Η οικογένεια του Κωνσταντίνου επιθυμεί η κηδεία να τελεστεί με τιμές αρχηγού κράτους, που σημαίνει να προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα και όλα όσα προβλέπει το συγκεκριμένο τελετουργικό. Επιμένει, μάλιστα, ότι δικαιούνται κηδεία δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, καθώς υπήρξε αρχηγός του ελληνικού κράτος.

Το Πολίτευμα, ωστόσο, έχει αλλάξει μετά το δημοψήφισμα του 1974, ενώ ο ίδιος ο Κωνσταντίνος δεν διαθέτει ελληνική υπηκοότητα, πέρα από δανέζικο διαβατήριο χρονολογίας του 1983.

Αυτό όπως όλα δείχνουν, αυτά θα είναι και τα επιχειρήματα που θα επικαλεστεί και το Μέγαρο Μαξίμου για να μην αποδεχθεί το αίτημα της οικογένειας του τέως. Την υπόθεση διαχειρίζεται τόσο ως προς το νομικό όσο και ως προς το πολιτικό της σκέλος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

 Πηγή: ieidiseis.gr

4 σχόλια:

  1. Η κηδεία θα είναι πολιτική.Μπροστά στον πρώην μονάρχη θα πηγαίνει ο μονάρχις(το άλλο του το κόψαν οι αμερικάνοι όταν πρωτοπήγε εκεί γιατί όλο ψέλιζε πως θα τα σκίσει όλα αμέσως)Αλέξης και πίσω μοιρολογίστρες θα πηγαίνουν ο τι ψηφίσατε ρε ζώα με τον σάνια πες κι εσύ.Η κηδεία θα γυριστεί βίντεο κλίπ και θα μοιραστεί σε όλους τους συμμάχους σε λατινική αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά ποια θα κρατάει το σταυρό μπροστά; Η βαφτιστήρα του η Μισέλ. Η Μισέλ... Κατάλαβες; Η Μισέλ...
      Η ευρωβουλευτής που πήγε μάρτυρας υπεράσπισης του παιδεραστή σύμβουλου του Πρωθυπουργού του Νίκου Γεωργιάδη...
      Κατάλαβες ή να πάμε άλλη μια γύρα;

      Διαγραφή
    2. Σταυρό δε κρατάνε ανόητε σε πολιτικές κηδείες.Η Μισέλ θα κρατάει μερικά καλσόν γιατί όταν πήγε Αμερική έσκυψε για να σκίσει ,ξαναλέω,το μνημόνιο και του έφυγε πόντος.

      Διαγραφή
    3. Εδώ δεν κωλώνει να πάει υπεράσπιση σε παιδοβιαστές, θα κωλώσει να κρατήσει σταυρό σε πολιτική κηδεία; Άι μαρή χαζιά σύνελθε.

      Διαγραφή

(3)