Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Σεισμός πριν λίγο στη Λέσβο - Ταρακουνήθηκε το νησί

ΙΝΤΙΜΕ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 

 

 

Δυνατός σεισμός «χτύπησε» τη Λέσβο, λίγο πριν τις 9:45. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 Το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χλμ. ανατολικο-νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου. Παράλληλα, το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 12,4 χλμ.

Σεισμός διαρκείας - Αναφορές για κατολισθήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα, οι μαθητές των σχολείων έχουν βγει στις αυλές.

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από δυνατή βοή που αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους, ενώ λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους, η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρο το νησί, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν αναφορές για μικροζημιές και κατολισθήσεις.

Σεισμική δόνηση στη Λέσβο (10/1)
Σεισμική δόνηση στη Λέσβο (10/1)

«Κίτρινα» εννιά σπίτια στην περιοχή Μολύβου

 Υπενθυμίζεται πως μεγάλος σεισμός στη Λέσβο είχε σημειωθεί και προ τριών ημερών.

Εννέα σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 που εμφάνισαν προβλήματα από τον σεισμό, χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» δηλαδή τέτοια που χρειάζονται επισκευή, την πρώτη ημέρα των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ.

Λέσβος σεισμός/ tonisi.gr
Λέσβος σεισμός/ tonisi.gr

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ που βρίσκονται στη Λέσβο από τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, Άργενος και Πελόπη, ενώ παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)