Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του

 koytsoybas-protasi-dispistias

«Ζητήσαμε εξηγήσεις για την υπόθεση των συνακροάσεων, αλλά δεν πήραμε απαντήσεις. Ο Γιώργος Νούλης ο εισαγγελέας είπε «ότι κάποιος ακούει». Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας.

Η υπόθεση του ΚΚΕ τρέχει από το 2016, αλλά υπήρχε κρούσμα και το 2020 και το 2022. Επί των ημερών σας κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κύριοι και των δύο πλευρών του ίδιου νομίσματος. Το αίσχος των παρακολουθήσεων δεν έχει μόνο τη σφραγίδα της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, μομφή όμως και για την ακρίβεια, μομφή για τους μισθούς και τις συντάξεις, μομφή για την εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας. Δεν τελειώνουν οι λόγοι για τη μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ.

Μήπως και τα υπόλοιπα κόμματα κάνουν την ίδια μομφή. Γιατί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Τότε μιλούσατε για υπουργούς Υγείας κοινής αποδοχής. Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για τη συμμετοχή της χώρας στο μακελειό της Ουκρανίας. Όλοι μαζί συμφωνείτε με τις κυρώσεις στη Ρωσία. Μαζί χειροκροτούσατε τους ναζί του Αζόφ, εδώ στη Βουλή. Εμείς είμαστε υπερήφανοι για τα έδρανα του ΚΚΕ που ήταν άδεια τότε.

Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για τις στρατιωτικές δαπάνες; Κάποιοι εκ των παρακολουθούμενων έχουν σχέση με τα εξοπλιστικά.

Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για τον νόμο Χατζηδάκη; Αυτός ο νόμος είχε φακέλωμα. Εσείς υπερψηφίσατε τις μισές ρυθμίσεις Χατζηδάκη. Βάζετε και πλάτη στο συνδικαλιστικό σας κίνημα για να εφαρμοστούν. Μόνο το ΚΚΕ κατέθεσε μομφή σε αυτόν τον νόμο.

Φτάσατε στο σημείο κάποιοι εδώ μέσα ότι το πρόβλημα των παρακολουθήσεων είναι μόνο στην Ουγγαρία, στις ΗΠΑ και εδώ. Λες και δεν γίνονται αλλού παρακολουθήσεις. Η ίδια η PEGA σημειώνει ότι 14 χώρες της ΕΕ εμπλέκονται στην αξιοποίηση του παράνομου λογισμικού. Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι στόχευσε 18 άτομα, λέγοντας ότι της δόθηκε η νόμιμη εξουσιοδότηση να το κάνει.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν σενάρια συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ χωρίς τον Μητσοτάκη. Δεν είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Αλλά αυτοί είστε.

Τα σκάνδαλα σας ενδιαφέρουν μέχρι το σημείο που εξυπηρετούν τις εκλογικές σας διεργασίες. Η νόμιμη ληστεία κατά του λαού είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο.

Τσακώνεστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις ανεξάρτητες αρχές. Πριν 4 χρόνια το ΚΚΕ κατέθεσε να μην διορίζεται η ηγεσία των Ανώτατων δικαστικών αρχών από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν ήταν κάποια επαναστατική πρόταση. Τι κάνατε; Την απορρίψατε γιατί θέλετε να κάνετε τα παιχνίδια σας. Και έχετε το θράσος να μιλάτε για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Πολλοί αναρωτιούνται; Είναι οι ίδιοι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς δεν είναι οι ίδιοι. Όμως πρέπει να είναι καθαρό σε όλους και όλες. Στα στρατηγικά ζητήματα έχουν συμφωνία, έχουν ταύτιση. Είναι κόμματα που αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά απ’ αυτά που τους χωρίζουν. Αυτό είναι το καταστάλαγμα μιας πορείας χρόνων.

Κάθε επόμενη κυβέρνηση ήταν χειρότερη από την προηγούμενη. Προκύπτει από το αντικειμενικό γεγονός ότι κάθε νέα κυβέρνηση πατάει στο αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων και χτίζει πάνω σ’ αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τον νόμο λαιμητόμο Κατρούγκαλο.

Η ΝΔ όχι μόνο την υιοθέτησε, αλλά πρόσθεσε νέους οικοδόμους στο αντιλαϊκό οικοδόμημα. Άδικους νόμους ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κι από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Όμως το κρίσιμο είναι άλλο. Σήμερα, μετά απ’ όλα ζήσαμε, ο λαός πρέπει να ξεφύγει από την αδικία. Πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Οι διαφορές που έχουμε δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι και αξιακές. Ο τρόπος, για παράδειγμα, που αντιμετωπίζουμε τη νεολαία. Σαν κουκιά βλέπετε τους νέους ανθρώπους. Αυτό κάνει ο κ. Μητσοτάκης που τους ζητάει ψήφο για νέες δουλειές. Αυτό κάνει και ο κ. Τσίπρας με το νέο του αποτυχημένο σποτάκι. Αλήθεια κ. Τσίπρα η Νεολαία θα πάρει τη ζωή της στα χέρια της με μία ψήφο. Και τις υπόλοιπες μέρες; Θα σας κοιτάει να εφαρμόζετε αντιλαϊκούς νόμους. Αυτή η Νεολαία που πάλεψε και αυτά τα 4 χρόνια για μέτρα προστασίας, για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Πολλοί βρέθηκαν στον δρόμο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Παράλληλα με τον αγώνα που κάνει καθημερινά για να μορφωθεί, να δουλέψει, να αθληθεί. Εμείς την κοιτάζουμε στα μάτια. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Μπορεί να πάρει τη ζωή της στα χέρια της μαζί με ένα ΚΚΕ δυνατό. Αυτό λέμε σε όσους δεν εμπιστεύονται τα συστημικά κόμματα.

Απαντούν κανένας όταν τους ρωτούν ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Και καλά κάνουν. Όμως το κρίσιμο σήμερα είναι ότι κανένας δεν μπορεί να δώσει αδιέξοδα στον λαό. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής και της σύγκρουσης.

Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, όμως η πραγματική μομφή είναι στους αγώνες του λαού και την καταθέτουμε καθημερινά στους δρόμους. Και θα το κάνουμε και αύριο, μετά τις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)