Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης: Στην επιστολή που μου έστειλε ο Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα

 Μητσοτάκης: Απολογία για τις υποκλοπές, «κρυφτούλι» με τα ονόματα και «μπούλινγκ» σε Ράμμο


 

✔Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία

Με αναφορά σημερινή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Την τιμή στα θύματα αυτά συνοδεύει το χρέος να μην ξεχάσουμε και να χτυπάμε το κακό εκεί όπου εμφανίζεται. Ιερή υποχρέωση της Δημοκρατίας είναι να φράζει τον δρόμο στους αρνητές του Ολοκαυτώματος», είπε.

«Πέντε μήνες σας ζητώ να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και μόλις το κάνατε. Στις δημοκρατίες, εδώ (σ.σ στη Βουλή) και στις κάλπες είναι ο χώρος για να καθαρίζουμε τις διαφορές μας», συμπλήρωσε.

«Η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται. Φτάνουμε στο τέλος της τετραετίας. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση, δεν ξεχνούν, αξιολογούν, επιβραβεύουν ή τιμωρούν» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Μας θυμίσατε ότι ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να πυροβολεί τη χώρα, να ρίχνει λάσπη και να ποτίζει την κοινωνία με διχασμό, δηλητήριο και ψέματα. Διανθίζοντας σήμερα με πρωτοφανείς προσωπικές ύβρεις εναντίον μου. Ένοχος ή βλαξ δεν είπατε; Αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου κάνοντας αναφορά στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες».

«Καταλαβαίνω, θέλετε να παρουσιάσετε μια εικόνα της πραγματικότητας τελείως δυστοπική. 3,5 χρόνια μετά τις εκλογές δημοσκοπικά υπολείπεστε και καταλαβαίνω γιατί ανεβάζετε συνέχεια τα ντεσιμπέλ της χυδαιότητας. Για το μέλλον του τόπου, δεν έχετε να πείτε απολύτως τίποτα. Ούτε σήμερα είπατε. Δεν μπορείτε να μιλήσετε όχι μόνο για το μέλλον, ούτε για το παρελθόν σας. Ειρωνικό ότι διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας, συμπίπτει με την ημέρα που το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός. Μια στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να ξεχάσουν. Τότε ξεκίνησε η περιπέτεια της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανείς ύβρεις» εναντίον του από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του για το «ένοχος ή βλαξ» που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας για τον ίδιο. «Την φράση ένοχος ή βλαξ την χρησιμοποίησε πρώτη φορά ο μακαρίτης Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου που αφορούσε το σκάνδαλο Κοσκωτά που είχε εμπλοκή του κ. Μαντζουράνη». «Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες», είπε απευθυνόμενος για τα όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

«Για το μέλλον του τόπου, τις αγωνίες των πολιτών δεν έχετε να πείτε απολύτως τίποτα. Έχετε κι ένα ακόμα πρόβλημα. Δεν μπορείτε να μιλήσετε ούτε για το παρελθόν σας γιατί σας καταδιώκει. Διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε την πρόταση δυσπιστίας. Όταν δηλαδή γίνατε πρωθυπουργός πριν από μερικά χρόνια. Μια μέρα που όλοι οι Έλληνες θέλουν να ξεχάσουν», είπε και αναφέρθηκε στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριε Τσίπρα η συζήτηση αυτή είναι καλοδεχούμενη. Πολλές φορές έχουμε αντιπαρατεθεί από το βήμα για τις υποκλοπές. Τουλάχιστον τρεις φορές σε αυτήν την αίθουσα», είπε και αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ΕΥΠ.

«Εγώ δεν κρύβομαι. Εσείς δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες του Καλογρίτσα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν θα μπορείτε να κρύβεστε για πολύ. Και η πρόταση δυσπιστίας είναι ευκαιρία, όχι για να συγκρουστούμε, αλλά για να συγκριθούμε όπως εμείς προτιμούμε».

«Είναι και ευκαιρία για να μάθει ο λαός και για άλλα θέματα επικαιρότητας. Ναι, υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας και δικάζουν δύο δικά σας πρόσωπα. Δικαστές κρίνουν αυτές τις ημέρες και όσα συνέβησαν στο Μάτι, όπου χάθηκαν 103 ζωές», συνέχισε και επεκτάθηκε στην εν λόγω τραγωδία: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ακούει τις καταθέσεις αυτές και να μην αισθάνεται ένα σφίξιμο και να μην λέει ‘ποτέ ξανά’».

Αναφορικά με τις υποκλοπές, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή με ευθύτητα, κάνοντας λάθη για μεμονωμένα λάθη όσον αφορά στην ΕΥΠ. «Η ενημέρωση των πολιτών για το απόρρητο θα ακολουθεί μία νομοθετημένη διαδικασία».

«Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο και τον κάνατε φειγ βολάν. Αλλά δεν μας απαντήσατε αν στην επιστολή αναφέρθηκαν τα ονόματα που δημοσιεύσατε σήμερα. Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν; Θα δώσω δύο εκδοχές. Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε τη Βουλή . Εγώ μπορώ να σας πω ότι στην επιστολή που έστειλε σε έμενα ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα. Έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς;».

«Ο φάκελος που πήρατε αναφέρεται ο κ. Ράμμος στη νομιμότητα των επισυνδέσεων; Ναι ή όχι; Οι επισυνδέσεις αυτές ήταν νόμιμες».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν ήταν πολιτικά αποδεκτή η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Υπήρξε δική μου αυτόματη καταγγελία. Τη σκοτεινή αυτή υπόθεση την ερευνά η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζουν αποφάσεις που σας βρίσκουν σύμφωνους κ. Τσίπρα».

«Η ΑΑΔΕ από συστάσεώς της ενημέρωνε πάντα τη Βουλή, χωρίς ποτέ στην ιστορία να έχει δώσει προσωποποιημένη ενημέρωση. Ο κ. Ράμμος δεν είναι δικαστής. Είναι τέως δικαστής. Δεν δικάζει».

«Ο Βενιζέλος πρέπει να αναγνωρίσει ότι δεν είναι παντογνώστης».

«Αν η διαδικασία που επιλέξατε κ. Τσίπρα ήταν κανόνας, ότε κάθε πολιτικός αρχηγός θα έστελνε στην ΑΔΑΕ καταλόγους με ονόματα. Αυτήν την υπηρεσία πληροφοριών θέλετε; Έτσι θα διασφαλίσουμε το απόρρητο των επικοινωνιών; Θα μπορούσα να πάω κι εγώ στην Αρχή, με δικό μου κατάλογο, για να δω εάν κάνατε παρακολουθήσεις εσείς. Είναι εκτός πλαισίου η διαδικασία που επιλέξατε».

«Τα ονόματα που αποκαλύφθηκαν είχε δημοσιευθεί πολύ νωρίτερα. Είτε υπήρξαν διαρροές απόρρητων πληροφοριών από την ΑΔΑΕ στον Τύπο ή ο κ. Τσίπρας επέλεξε ο ίδιος τα ονόματα. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι».

«Αν αυτές οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν, γιατί τα στοιχεία αυτά τα έχετε εσείς και όχι εγώ; Γιατί κ. Τσίπρα; Μήπως γιατί γνωρίζατε από πριν τα πρόσωπα για τα οποία αναφερθήκατε;».

«Το 2019 λίγο πριν καταρρεύσετε στις εκλογές, μετατρέψατε το αδίκημα των υποκλοπών από κακούργημα σε πλημμέλημα. Η υπόθεση των υποκλοπών βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εγώ έδωσα τις εξηγήσεις μου. Οι απαντήσεις μου κρίνονται και από σας και από τους πολίτες. Περιμένω από εσάς κ. Τσίπρα να δώσετε τις δικές σας εξηγήσεις. Μία δημόσια συγνώμη για τον διασυρμό της πατρίδας για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Κουβέντα δεν έχετε πει. Γιατί ήμασταν τόσο σίγουρη ότι δεν υπήρχε μικρή Μαρία. Ακριβώς γιατί έχουμε υπηρεσίες πληροφορίες που μας παρέχουν τέτοια δεδομένα. Είστε αφελής η επικίνδυνος πάνω στη μανία σας να μας υπονομεύσετε; Δεν επιτρέπεται τα στελέχη σας να αναπαράγουν fake news κατά των ελληνικών δυνάμεων που προστατεύουν τα σύνορα. Θα γκρεμίσετε τον φράκτη στον Έβρο; Πρέπει να απαντήσετε».

«Εξακολουθείτε ακόμα και σήμερα να καλύπτετε τον κ. Παππά για τον στημένο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών; Ποιος είναι ο Α2 του ΣΥΡΙΖΑ channel; Πού πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας Καλογρίτσα;», είπε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μηνύσει τον επιχειρηματία για τις καταγγελίες του. «Να μας εξηγήσετε τις σχέσεις με τον κ. Καλογρίτσα, τον κ. Αρτεμίου και τη Βενεζουέλα. Διαβεβαιώστε τη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ποτέ λεφτά από τη Βενεζουέλα».

«Εμείς κ. Τσίπρα μένουμε Ευρώπη. Χωρίς ερωτηματικό, αστερίσκους και υποσημειώσεις. Το ερώτημα κ. Τσίπρα είναι εάν εσείς ‘Μένετε Μαδούρο».

«Είπα στην αρχή ότι η σημερινή συζήτηση αποτελεί όχι μόνο ευκαιρία να συγκρουστούμε, αλλά και να συγκριθούμε. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, το 75% των προσφύγων που μπήκαν στην Ευρώπη, έμπαιναν από τα ελληνικά σύνορα. Επί των δικών μας ημερών έγινε 5%. Τα αίσχη της Μόριας έδωσαν τη θέση τους σε ανθρώπινες κλειστές δομές. Τα νησιά του Αιγαίου έχουν επιτέλους ανακουφιστεί οριστικά από το πρόβλημα που μας κληροδοτήσατε. Είμαι περήφανος που προΐσταμαι μιας κυβέρνησης που θωράκισε τα σύνορα της χώρας. Πού νομίζετε ότι είμαστε; Στο Λουξεμβούργο;».

«Αν ψάχνετε συνοδοιπόρους του κ. Τσοχατζόπουλου, στο δικό σας κόμμα θα τους βρείτε. Δίπλα σας κάθεται ο κ. Ραγκούσης».

Αναφερόμενος στην ΕΑΒ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε διαλύσει. «Μόλις πριν από 3 ημέρες, το 5ο F-16 πέταξε από την ΕΑΒ για τα Χανιά. Να θυμηθώ την κατάσταση των ναυπηγείων, που ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης; Η κυβέρνηση αυτή τα έσωσε».

«Η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε τη διαδικασία εξόρυξης υδρογονανθράκων. Εσείς τι κάνατε;».

«Η Ελλάδα ενισχύθηκε σε όλα τα διεθνή φόρα. Πρωτοστάτησε στην καθιέρωση των πιστοποιητικών covid, στην ίδρυση του Ταμείου ανάκαμψης, στην καθιέρωση πλαφόν στο φυσικό αέριο».

«Επί Τσακαλώτου είχαμε τη χαμηλότερη ανάπτυξη στην ΕΕ. Διπλάσια και ενίοτε τριπλάσια του Μ.Ο της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη με τη δική μας κυβέρνηση. Η οικονομία μας γίνεται εξωστρεφής».

Σχετικά με το «μαξιλάρι», είπε ότι αποτελούσε ενέχυρο των δανειστών έναντι της αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Οι συμπολίτες μας περνάνε δύσκολα λόγω ακρίβειας. Δεν ωραιοποιώ την οικονομία, αλλά δεν δεχτώ άδικη κριτική για όσα πέτυχε η κυβέρνησή μας. Μην λέτε για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Το κράτος κράτησε όρθια την επιχειρηματικότητα κατά την πανδημία».

«Ο κ. Πολάκης ακόμα και σήμερα ζητά την κατάργηση των ανεξάρτητων αρχών και σήμερα εγκαλείται εμάς για νομιμότητα και δικαιοσύνη;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis και τώρα κάνει πως δεν ξέρει τον Μάξιμο Σαράφη. Εσείς θα κάνετε μάθημα στη ΝΔ για δικαιοσύνη; Πάει πολύ κ. Τσίπρα».

«Η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά, είναι όμως για τη χώρα. Η Αριστερά έχει το όνομα αλλά η φιλελεύθερη πολιτική έχει τη χάρη».

«Ύστερα από τη σημερινή συζήτηση, όλα πλέον είναι καθαρά. Όλοι μίλησαν, όλοι τοποθετήθηκαν. Καθώς φτάνουμε στο τέλος της θητείας μας, η παράταξή μας είναι έτοιμη να πάρει τη σκυτάλη της επόμενης τετραετίας. Η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά και να αντιμετωπίζει τις κρίσεις, ενώ κ. Τσίπρα η δική σας παράταξη δημιουργεί τις κρίσεις, όπως το 2015».

«Έχουμε κάνει λάθη από τα οποία έχουμε μάθει. Εσείς μας φέρατε στο μηδέν και υπόσχεστε το μηδέν. Ο τόπος θέλει σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Συγκρίνουνε και κρίνουνε οι πολίτες, για αυτό θα δώσουν ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη Ελλάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)