Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ο Καρατζαφέρης αποκαλύπτει τον ρόλο του: Πώς θα βοηθήσει τη ΝΔ στις εκλογές 2023

Ο Καρατζαφέρης αποκαλύπτει τον ρόλο του: Πώς θα βοηθήσει τη ΝΔ στις εκλογές 2023
 
 
Καρατζαφέρης σε Μπογδάνο: Στήριξε την κυβέρνηση, επιδίωξε την επιστροφή σου στη ΝΔ 
«Ούτε έχω δεχθεί πρόταση ούτε έχω ζητήσει», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.
Μπορεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης να μην κατεβαίνει τελικά στις εκλογές 2023 με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν βοηθάει την Πειραιώς σε παρασκηνιακό -τουλάχιστον- επίπεδο.

Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο οποίος αποκάλυψε τον ρόλο που θα έχει στις εκλογές 2023, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης (8/2) στον ρ/σ «Alpha 989».

Σε σχόλιό του για δημοσιεύματα που τον ήθελαν υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται τέτοιο (όπως άλλωστε είχε πει προ ημερών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου). Όπως είπε, «αυτό που έχει δημοσιευθεί στον φιλικό προς τον Τσίπρα Τύπο είναι για να ακυρώσει την καθαρότητα, την αγνότητα και την ευθύτητα της συμμετοχής μου στον αγώνα».

«Ούτε έχω δεχθεί πρόταση ούτε έχω ζητήσει», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους στηρίζει τόσο ανοιχτά τη ΝΔ. «Ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει μια σωρεία ανθρώπων που τον θέλουν πιο κοντό. Ο πρωθυπουργός δεν είναι ελεγχόμενος και έχει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση πολύ δύσκολη, βλέπε Αιγαίο, βλέπε Ουκρανία, βλέπε Ευρώπη και έρχομαι εγώ και λέω κύριοι θα βοηθήσω τον Πρωθυπουργό για να μην είναι ευάλωτος στις ορέξεις των άλλων», ανέφερε.

Ο ρόλος του… γεφυροποιού

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε σε ερώτημα για το πώς θα βοηθήσει τη ΝΔ. «Θα μιλήσω σε εκείνους τους ανθρώπους που είναι αποστασιοποιημένοι από τη ΝΔ, αλλά δεν θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι καθαρόαιμοι δεξιοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο παρασκήνιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, προκειμένου να τον μεταπείσει να επιστρέψει στη ΝΔ 

 Τι έγινε στη συνάντηση των δυο ανδρών - Ρόλο «γεφυροποιού» της ΝΔ με τη δεξιά της ανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Καρατζαφέρης σε Μπογδάνο: Στήριξε την κυβέρνηση, επιδίωξε την επιστροφή σου στη ΝΔ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η δική μου συμβουλή είναι η εξής: Να στηρίξεις την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής και, εν συνεχεία, να επιδιώξεις την επιστροφή σου στη Νέα Δημοκρατία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Με όλο τον σεβασμό Πρόεδρέ μου, αν καταψηφίσω την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης θα αναιρέσω τον εαυτό μου.

Κάπως έτσι έληξε η συνάντηση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, που έγινε στο γραφείο του προέδρου του ΛΑΟΣ, λίγο πριν την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και μπορεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να μην πέτυχε τον στόχο του και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ίσως να έχασε την «τελευταία» του ευκαιρία να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Καρατζαφέρης όμως απέδειξε ότι παίζει τουλάχιστον παρασκηνιακά ένα ρόλο «γεφυροποιού» της ΝΔ με τον δεξιό της χώρο. Είτε επιχειρώντας να ενσωματώσει στελέχη της όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, είτε να φράξει το δρόμο της ανόδου σε άλλους, όπως στον Κυριάκο Βελόπουλο, καθώς στις δημοσκοπήσεις του Μαξίμου η Ελληνική Λύση εμφανίζει υψηλά ποσοστά, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Ίσως κάποιοι να αναρωτιούνται αν τον ρόλο αυτόν ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον… διάλεξε μόνος του ή του ανατέθηκε από το Μαξίμου.

Ε τώρα, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια!

ΥΓ: Γιώργος Καρατζαφέρης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος διατηρούν φιλική σχέση δεκαετίας. Μόνο που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν συναντήθηκε μόνο με τον Κ. Μπογδάνο το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά στο εγκώμιο που έπλεξε ο ίδιος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη -λέγοντας ότι είναι «ο πιο άρτιος πολιτικός του αιώνα που διανύουμε»- ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν πρόκειται για κοπλιμέντο, αλλά για την πραγματικότητα. «Είναι ο πιο άρτιος, πληρέστερος και του Σημίτη και του Καραμανλή και του Παπανδρέου και του Σαμαρά και του Τσίπρα», είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ξανακατέβει υποψήφιος, καθώς, όπως εξήγησε, του δόθηκαν κι άλλες ευκαιρίες στο παρελθόν που αρνήθηκε, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος έκανε τον κύκλο του.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν διατηρεί επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε: «Ποτέ. Τον θυμάμαι ως ένα πολύ νεαρό παιδί στο σπίτι τον γονιών του όταν με καλούσαν εκεί».

 

2 σχόλια:

  1. O.roufianos.vrike.ton.mbogdano.🦮🦮🦮🦮🦮🦮

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην πούμε τώρα τι έλεγε ο Καρατζαφίρερ για τον Μητσοτάκουλα πριν λίγα χρόνια γιατί θα πάθουν και τίποτα τα γίδια. Και τα ζωντανά δεν πρέπει να τα τρομάζουμε γιατί τους κόβεται το γάλα. Τσαπρρρρρρρρρρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)