Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Πέτρος Φιλιππίδης: Κάθειρξη 8 ετών με αναστολή για τις δύο απόπειρες βιασμού αποφάσισε το Δικαστήριο


 Εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους θα παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας χορήγησε αναστολή στην έφεση. Νωρίτερα το δικαστήριο καταδίκασε τον ηθοποιό σε συνολική κάθειρξη 8 ετών έπειτα από συγχώνευση για τις δύο απόπειρες βιασμού.

 

Εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο ο Πέτρος Φιλιππίδης παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε οκτώ χρόνια φυλακή για τις δύο απόπειρες βιασμού. Η εισαγγελέας πρότεινε 6 χρόνια για την πρώτη απόπειρα και 2 για τη δεύτερη και το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρότασή της.

Ωστόσο, επίσης ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγηθεί αναστολή στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, στον οποίο επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα δεν χορήγησε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο. Ο γνωστός ηθοποιός αθωώθηκε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Η εισαγγελέας πρότεινε να δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντος. Όπως είπε «είναι γνώστης διαμονής, δεν υπήρξε φυγόδικος ούτε φυγόποινος», ενώ τόνισε πως η δράση του αναπτύχθηκε στον θεατρικό και τηλεοπτικό χώρο όπου πλέον δεν είναι φιλικοί χώροι για αυτόν.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του» ανέφερε. Είπε επίσης πως και ο ίδιος ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτόν τον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)