Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την «τροπολογία Κασιδιάρη»

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την «τροπολογία Κασιδιάρη»
 
 
 
«Παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν την κυβερνητική τροπολογία για το μπλόκο στην εκλογική κάθοδο Κασιδιάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» κάνοντας λόγο για προβληματική ρύθμιση που αφήνει «κερκόπορτα» επικίνδυνη ανοιχτή.

Το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν την κυβερνητική τροπολογία.

Νωρίτερα, την στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία έκανε γνωστή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο υπουργός παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έκανε δεν έλαβε υπόψιν του τις αντιρρήσεις όχι μόνο τις δικές μας αλλά και άλλων δυνάμεων που επί της αρχής ειπώθηκαν σε σχέση με τη προτεινόμενη διάταξη. Έτσι ουσιαστικά ανοίγουμε μια κερκόπορτα που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιλέγει με βάση το δικό της σκεπτικό να μη δημιουργηθούν οι όροι μιας πλατιάς πλειοψηφίας εντός του κοινοβουλίου που να στηρίξει μια διάταξη που θα έθετε ουσιαστικούς φραγμούς χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους στη δράση των σύγχρονων ναζί.

Θεωρούμε λοιπόν ότι αυτός ο τρόπος, αυτή η εμμονή της κυβέρνησης δεν μας επιτρέπει να ψηφίσουμε τη συγκεκριμένη διάταξη, κατά συνέπεια θα οδηγηθούμε στο «παρών». Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μια ρύθμιση η οποία θα έρθει να αλλάξει ενδεχομένως τον χαρακτήρα της ελληνικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Σκουρλέτης.

Από την άλλη, για πράξη πολιτικής δειλίας μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, «να μην κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και να πει ευθέως ότι θέλει να κατέβει ο Κασιδιάρης για να δυσκολέψει την αυτοδυναμία της ΝΔ».

Με δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη είχε γίνει γνωστό πως το ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζε την τροπολογία.

«Καταθέσαμε παρατηρήσεις που οδήγησαν στη βελτίωση μιας τροπολογίας που, όπως είχε αρχικά δει το φως της δημοσιότητας, παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα. Κατόπιν και της θετικής γνωμοδότησης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ως προς την συνταγματική αρτιότητα της, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

 Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)