Την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας την Τετάρτη (8/2). Αντιθέτως, κρίθηκε αθώος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας ηθοποιού το 2008.
Το Δικαστήριο της Αθήνας ταυτίστηκε με την πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κ. Στόγια και απάλλαξε ομόφωνα τον Πέτρο Φιλιππίδη από την κατηγορία του βιασμού κατ' εξακολούθηση, λόγω αμφιβολιών, που αφορά την πρώτη από τις τρεις καταγγέλλουσες.
Μετά από ακροαματική διαδικασία, περίπου 11 μηνών δικαστές και ένορκοι με την απόφαση τους υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση.
Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και οι τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν, ανέμεναν σήμερα με αγωνία να ακούσουν την εκτίμηση των δικαστών, προσδοκώντας, η κάθε πλευρά δικαίωση:
Οι καταγγέλλουσες, που είναι παρούσες όλο αυτό το διάστημα στην δίκη, ήλπιζαν σε μία τιμωρία για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν από τον κατηγορούμενο όταν του ζήτησαν δουλειά.
Ο ίδιος ο επιφανής ηθοποιός ευελπιστούσε σε μία συνολική αθώωση καθώς ισχυρίζεται ότι όλα όσα του καταλογίζονται «είναι ψεύδη», είναι «οργανωμένο σχέδιο» με στόχο να τρωθεί ο ίδιος ώστε «να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο».
Δάκρυσαν οι καταγγέλλουσες στο άκουσμα της απόφασης
Με δάκρυα, αγκαλιές και αναφιλητά έγινε δεκτή η δικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου από τις δύο καταγγέλλουσες, για τις απόπειρες βιασμού των οποίων κρίθηκε ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης.
Ο συνήγορος του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε από το δικαστήριο, να αναγνωρίσει στον ηθοποιό τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Το δικαστήριο διέκοψε, για να διασκεφθεί και να αποφασίσει.
Οι πράξεις του 2008 και του 2010 φέρεται να τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ η περίπτωση του 2014 καταλογίζεται ότι έγινε μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα. Και στις τρεις περιπτώσεις, σύμφωνα με την δικογραφία ο επιφανής καλλιτέχνης φέρεται να έδρασε «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας».
Στην δικογραφία γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο που ο Πέτρος Φιλιππίδης λειτουργούσε: «είχε μεθοδολογία και σχέδιο στον τρόπο προσέγγισης των θυμάτων του, εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος, το εγνωσμένο κύρος και την καταξίωσή του στον χώρο, όντας ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης, επεδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του με αφορμή τη λήψη βιογραφικών», όπως αναφέρεται.
Πηγή: ieidiseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου