Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Δυναμικό «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση των Παιδοογκολογικών

 

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «όχι στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού» έγραφαν ορισμένα από τα πανό στο «Αγία Σοφία», στο πλαίσιο της δυναμικής διαμαρτυρίας από σωματεία, συλλογικούς φορείς, συλλόγους γονέων.

«Θα "αναβαθμίσουν" το παιδογκολογικό, όπως αναβαθμίζουν 12 χρόνια τώρα το μοναδικό παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο» τόνισαν οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο και τον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Παίδων φωνάζοντας συνθήματα για να ζητήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να θυμίσουν, για ακόμα μία φορά, στην κυβέρνηση ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα.  

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει το υπ. Υγείας για τη μετατροπή των παιδοογκολογικών τμημάτων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς τα τμήματα μετατρέπονται σε πεδίο πρόσφορο για άγρα πελατείας από τις ιδιωτικές κλινικές και καταργείται η αποκλειστική απασχόληση των γιατρών (Βλ. Ανοίγει και στη δημόσια παιδική περίθαλψη την πόρτα στους ιδιώτες).

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η σημερινή κινητοποίηση έρχεται μετά τη χθεσινή πανελλαδική απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ με μεγάλη συμμετοχή υγειονομικών, που ζήτησαν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. 

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)