Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Qatargate: Αποφυλακίζεται ο Φραντζέσκο Τζόρτζι με βραχιολάκι

Qatargate: Αποφυλακίζεται ο Φραντζέσκο Τζόρτζι με βραχιολάκι
 
 
 
Ελεύθερος ο Φραντσέσκο Τζόρτζι για το Qatargate, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας.
Ο σύντροφος τη Εύας Καϊλή, Φραντζέσκο Τζόρτζι, αποφυλακίζεται υπό περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως αποφάσισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου. Ο Φραντζέσκο Τζόρτζι βρίσκεται προφυλακισμένος σε φυλακές των Βρυξελλών από τις 9 Δεκεμβρίου καθώς εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση μέσα σε 24 ώρες για την απόφαση αποφυλάκισης του Τζόρτζι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι αυτό δεν θα συμβεί. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η έφεση της πλευράς της Εύας Καϊλή.

Ο Τζόρτζι ολοκλήρωσε την κατάθεσή του το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από περίπου μία ώρα. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η αποκάλυψη ότι Τζόρτζι και Παντσέρι ήταν στο ίδιο κελί κατά την κοινή τους κράτηση όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Qatargate.

Η απόφαση της εισαγγελίας

Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F. G. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου.

Διαμεσολαβητής ο Τζιόρτζι

Σύμφωνα με το Politico, που επικαλείται το ένταλμα σύλληψης, της Εύας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν ο διαμεσολαβητής που συνδέει τον Παντσέρι με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

«Η έρευνα δείχνει ότι δόθηκαν εντολές από τον Παντσέρι στον σύζυγο της κατηγορουμένης», αναφέρεται στον ένταλμα, σύμφωνα με το οποίο, ο Παντσέρι απευθύνθηκε στον Τζιόρτζι όταν θέλησε να ελέγξει τη συμπεριφορά της Καϊλή. Περιγράφει ένα περιστατικό όπου ο Παντσέρι ήταν απογοητευμένος από την Καϊλή επειδή εκείνη μιλούσε με μία μυστηριώδη φιγούρα, «την Ολλανδέζα».

Το ένταλμα αναφέρει ακόμα ότι ο Τζιόρτζι βοηθούσε ανεπίσημα την Καϊλή να ξεχρεώσει ένα «δεύτερο διαμέρισμα» που είχε αγοράσει στο όνομά της.

Παραθέτει δε, και τη συμφωνία ως αποδεικτικό στοιχείο ότι η ίδια γνώριζε για το εισόδημα του συντρόφου της.

O πατέρας της Καϊλή, επισκέφθηκε την Τρίτη, στις φυλακές τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)