Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

«Βολές» Μαξίμου σε Κ. Καραμανλή: Όφειλε να ξέρει, δεν ενημέρωσε ποτέ τον πρωθυπουργό

«Βολές» Μαξίμου σε Κ. Καραμανλή: Όφειλε να ξέρει, δεν ενημέρωσε ποτέ τον πρωθυπουργό
 
Για να βγει «λάδι» ο πρωθυπουργός το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει τις ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή - Γρίφος η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια.
Ευθείες «βολές» κατά του Κώστα Καραμανλή εκτόξευσε σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου με φόντο το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στην προσπάθεια του να βγει εκτός «κάδρου» των ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τακτική η οποία ακολουθήθηκε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε ξανά, με πιο εμφατικό τρόπο αυτή τη φορά, την ανάγκη να καταθέσει δημοσίως τα όσα γνωρίζει ο Κώστας Καραμανλής σχετικά με την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων, επιρρίπτοντας του ευθύνη ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε το παραμικρό για τα όσα συνέβαιναν εντός του ΟΣΕ. «Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπεριέλαβε τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στην αλυσίδα των ευθυνών.

«Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Εγώ αυτό που θα σας πω, χωρίς να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου είναι ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος», είπε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε σε ό,τι αφορά στις ευθύνες, απάντησε: «Όλες οι αλυσίδες που εμπλέκονται έχουν την ευθύνη. Υπάρχει και πολιτική ευθύνη που αναλήφθηκε ακριβώς αυτό. Προφανώς όφειλαν να ήξεραν αυτό το μπάχαλο, αυτό το χάος σε ό,τι αφορά στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού στον ΟΣΕ».

Καταλήγοντας είπε: «Η εικόνα αυτή της διάλυσης που αναδείχθηκε μέσα από το δυστύχημα με τον πιο τραγικό τρόπο σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ. Δεν είχε μεταφερθεί από τον ΟΣΕ στο υπουργείο; Δεν είχε μεταφερθεί από τα κατώτερα κλιμάκια του ΟΣΕ στη διοίκηση του ΟΣΕ; Θα αποδειχθεί. Όφειλαν να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι με τον ΟΣΕ ότι υπάρχει αυτό το μαύρο χάλι κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να είναι ανεκτό. Μιλάμε για παθογένεια».

«Δεν είναι του παρόντος» απάντησε για την υποψηφιότητα Καραμανλή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, επίσης, ότι το θέμα της υποψηφιότητάς του Κώστα Καραμανλή θα τεθεί όταν έρθει η ώρα, τώρα δεν είναι του παρόντος.

Για το εάν θα δώσει εξηγήσεις, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει».

Σε ερώτηση αν ο κ. Καραμανλής θα πάει στη Βουλή απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί».

Ο Καραμανλής θέτει εαυτόν στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - Συνεδριάζει τη Δευτέρα

Ο Κώστας Καραμανλής είναι έτοιμος να βρεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να απαντήσει σε όλα τα ζητήματα σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Τασούλα, κατά τη διάρκεια της οποίας του είπε ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Επιτροπής.

Η σχετική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 11 το πρωί.

Πηγή: ieidiseis.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)