Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο


 

 

 Οριστική διαγραφή του Κων/νου Πλεύρη από το πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της ΧΑ

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, «το ΕΚ στάθηκε στο ύψος του» και «διαφύλαξε τις δημοκρατικές αξίες της ΕΕ».

Εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, καταδικασμένου στην Ελλάδα για την λειτουργία και την δράση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

https://www.dikastiko.gr/wp-content/uploads/2022/10/plevris-neosxairetismos3.jpg


Οριστική διαγραφή του Κων/νου Πλεύρη από το πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της ΧΑ

Στην οριστική διαγραφή του δικηγόρου Κων/νου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, το Πειθαρχικό Τμήμα του συλλόγου με αφορμή τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής το περασμένο Φθινόπωρο.

Η πειθαρχική δίωξη από τον ΔΣΑ σε βάρος του Κ. Πλεύρη ασκήθηκε μετά τον κατ’ επανάληψη ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ μετά την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, στην συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε χαιρετήσει για άλλη μία φορά ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα, κάνοντας μάλιστα λόγο απευθυνόμενος στους δικαστές για «αυνάνες της αριστεράς» και λέγοντας πως υποστηρίζει τον Μεταξά.

Αυτή φέρεται να ήταν και η απάντησή του στο πειθαρχικό, πως δηλαδή ο χαιρετισμός ήταν 4Αυγουστιανός κι όχι ναζιστικός”. Άλλωστε και ενώπιον του δικαστηρίου είχε πει:

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» ανέφερε με την πρόεδρο της έδρας να διερωτάται αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του, χωρίς όμως να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλιο ή επίπληξη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημ. Βερβεσός είχε αποστείλει επιστολές:

– Στον Πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , με την οποία ζητεί την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό αυτό και τη συσχέτισή της με συναφή εκκρεμή για ίδια συμπεριφορά, που έλαβε χώρα στις 28.9.2022, από τον ίδιο δικηγόρο , ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου και

– Στην Πρόεδρο και στην Εισαγγελέα του Α Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία ζητεί να προβούν, σύμφωνα με το νόμο και εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους, στις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών, που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της δίκης.

Βερβεσός

Η εισαγγελική έρευνα

Παράλληλα εντολή για τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας μετά τον δεύτερο ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη συνηγόρου του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η προκαταρκτική έρευνα, διατάχθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και ήδη διενεργείται από την εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Ο Θάνος Πλεύρης

Η ενέργειά του προκάλεσε τότε πλήθος αντιδράσεων ακόμη και από τον γιο του, Θάνο Πλεύρη. «Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η δημοκρατία του επιτρέπει να έχει.

Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί» είπε χαρακτηριστικά ο γιος του Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα υπογράμμισε με έμφαση : «Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση».

Θάνος Πλεύρης 

Με πληροφορίες από: efsyn.gr & dikastiko.gr

1 σχόλιο:

  1. Τώρα θα κάνει την κουνέλα στη μπουζού.
    Μπουχαχαααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)