Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Τιτανικός: "Συντρίμμια" εντόπισε η Αμερικανική Ακτοφυλακή - Αναμένονται ανακοινώσεις

Τιτανικός: "Συντρίμμια" εντόπισε η Αμερικανική Ακτοφυλακή - Αναμένονται ανακοινώσεις 


Συντρίμμια στον Ατλαντικό, στη θαλάσσια περιοχή που συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση του υποβρυχίου "Titan", ισχυρίζεται ότι εντόπισε η Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Την πληροφορία ότι ανακαλύφθηκαν συντρίμμια στη θαλάσσια περιοχή όπου συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση του υποβρυχίου "Titan" ισχυρίζεται ότι εντόπισε η Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Ειδικοί που βρίσκονται στην περιοχή αξιολογούν την ενημέρωση των αμερικανικών αρχών, χωρίς να καθίσταται σαφές προς το παρόν αν τα συντρίμμια συνδέονται με το υπό εξαφάνιση υποβρύχιο.

Η Αμερικανική ακτοφυλακή θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 -τοπική ώρα- (22.00) ώρα Ελλάδας) για να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις από την επιχείρηση αναζήτησης του υποβρυχίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, η εν λόγω πιθανή ανακάλυψη εντάσσεται σε μια ολοένα και πιο επείγουσα προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες πολλές ώρες. Αναφέρεται ακόμη ότι οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα συντρίμμια συνδέονται με το Titan.

Όπως δήλωσε στο CNN ο Maximilian Cremer, ειδικός στο από το πανεπιστήμιο της Χαβάης, η αμερικανική ακτοφυλακή θα προχωρήσει σε διαδικασία επαλήθευσης για να διαπιστώσει αν τα συντρίμμια σχετίζονται με το υποβρύχιο. «Δεν αποτελεί έκπληξη ότι εντοπίζονται συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού», δεδομένου ότι ο βυθός στο σημείο εκείνο είναι γεμάτος με κάθε λογής αντικείμενα.

Τις τελευταίες ώρες, ομάδες έρευνας και διάσωσης αναπτύσσουν περισσότερα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού ωκεανού, και πλοία σπεύδουν να συνδράμουν την διεθνή προσπάθεια για τον εντοπισμό του, επιχειρώντας να σαρώσουν μία έκταση 26.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με τη βοήθεια αεροσκαφών.

Σημειώνεται πως ο χρόνος που η αμερικανική ακτοφυλακή προέβλεψε ότι θα τελείωναν τα αποθέματα οξυγόνου στο Titan έχει παρέλθει. Οι Αρχές ενημέρωσαν την Τετάρτη ότι το διαθέσιμο οξυγόνο στο υποβρύχιο θα εξαντλούνταν στις 14:08 (ώρα Ελλάδος).

Οι ήχοι που ανιχνεύθηκαν ήταν «θόρυβος του ωκεανού»

Τις προηγούμενες ώρες, έγιναν αντιληπτά χτυπήματα που θα μπορούσαν να προέρχονται από το βαθυσκάφος και, όπως ήταν φυσικό, τράβηξαν την προσοχή των διασωστών. Ωστόσο η προέλευσή τους παραμένει άγνωστη και, ακόμα και αν οι ήχοι αυτοί προέρχονταν από επιζώντες στο Titan, ειδικοί υπογραμμίζουν πως θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η ακριβής θέση του βαθυσκάφους.

Σύμφωνα με την αρχική ανάλυση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, οι ήχοι που εντοπίστηκαν από ένα καναδικό αεροσκάφος προέρχονταν από «θόρυβο του ωκεανού».

Ο υποναύαρχος John Mauger δήλωσε στο Sky News ότι οι αξιωματικοί συνεχίζουν την ανάλυσή τους, αλλά δήλωσε ότι η αμερικανική ακτοφυλακή δεν περιμένει μια πλήρη έκθεση για να αναλάβει δράση. Το Πολεμικό Ναυτικό θα συνεχίσει να αναζητά όλες τις «διαθέσιμες πληροφορίες» σχετικά με τους ήχους που εντοπίστηκαν.

«Αυτό που είναι σημαντικό για μένα... είναι ότι συνεχίσαμε την έρευνα στις περιοχές όπου ανιχνεύθηκε ο θόρυβος με τα ρομπότ που διαθέτουμε, οπότε δεν περιμένουμε πλήρη ανάλυση για να αναλάβουμε δράση».

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)