Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ο Σταϊκούρας δικαιολογεί την «κοψοχρονιά» παραχώρηση των κόκκινων δανείων σε funds

Ο Σταϊκούρας δικαιολογεί την «κοψοχρονιά» παραχώρηση των κόκκινων δανείων σε funds 
 
 
Τι απάντησε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Κομοτηνή, σε ερώτηση δανειολήπτριας.
Μόνο ως τεκμηρίωση της συνειδητής, όπως φαίνεται, επιλογής της Νέας Δημοκρατίας να ξεσπιτωθούν δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεών τους προς όφελος των funds, μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Κομοτηνή.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση, χθες, με κατοίκους στην Εκτενεπόλ Κομοτηνής, για το ζήτημα των στεγαστικών δανείων των Παλιννοστούντων Ποντίων.

Ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε ότι τα σπίτια των ανθρώπων που έλαβαν ομολογιακό δάνειο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα περάσουν στα funds, καθώς όπως είπε «δεν έχω στο μυαλό μου δυνατότητα περισσότερων δόσεων».

 Ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνοντας ότι παντού στον κόσμο υπάρχουν μέχρι 24 δόσεις, «ούτε καν 36», έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει άστοχο τον συλλογισμό μίας εκ των παρευρισκόμενων στη συνάντηση σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια.

«Εφόσον τα δάνεια μας πωλούνται πάμφθηνα στα funds, γιατί δεν μπορούν να πουληθούν σε εμάς το ίδιο φθηνά και να γίνει κούρεμα» ρώτησε η γυναίκα, με τον κ. Σταϊκούρα να εξισώνει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές με όσους δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

«Είναι εύλογος αλλά άστοχος ο προβληματισμός σας» δήλωσε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι «αν γίνει αυτό, τότε θα σταματήσουν και οι άλλοι να πληρώνουν».


Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)