Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Από το Μαξίμου στα μπλόκα - Δεν έπεισαν τους αγρότες τα «αντίδωρα Μητσοτάκη»

Από το Μαξίμου στα μπλόκα - Δεν έπεισαν τους αγρότες τα «αντίδωρα Μητσοτάκη»
Κρίσιμες αποφάσεις, τις επόμενες ώρες, από τους αγρότες. Στο «τραπέζι» η κάθοδος στην Αθήνα με τρακτέρ.

Με αμηχανία παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου το κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται από χθες στα μπλόκα των αγροτών πανελλαδικά, αφού τα μέτρα που τους πρόσφερε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αποχωρήσουν από τους δρόμους δεν φαίνεται να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Αντιθέτως, η πλειονότητα των αγροτών δείχνει αποφασισμένη όχι μόνο να παραμείνει σε κινητοποιήσεις αλλά να κλιμακώσει τον αγώνα της ακόμα και με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. Και αυτό, παρ ότι από το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύεται ρητά ότι ούτε άλλη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη για το ίδιο θέμα θα υπάρξει (σσ θα συναντηθεί μόνο με τους εκπροσώπους των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων του κάμπου), ούτε άλλα περιθώρια για νέα μέτρα υπάρχουν.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρχε – και σε ένα βαθμό εξακολουθεί να υπάρχει – η προσδοκία για ρωγμές στο αγροτικό μέτωπο. Οι προαναγγελίες νέων μπλόκων και δυναμικών αντιδράσεων σε αρκετά σημεία της χώρας χθες το απόγευμα, ωστόσο, αναγκάζουν την κυβέρνηση να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τα πιο δυσμενή σενάρια.

Διπλό μήνυμα στους αγρότες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης έσπευσε χθες το απόγευμα να στείλει το μήνυμα (Mega) ότι οι εξαγγελίες θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν οι αγρότες στα μπλόκα και ότι δεν έχουν χαρακτήρα «take it, or leave it». Ταυτόχρονα, ωστόσο, διαμήνυσε ότι σε περίπτωση που αγρότες προχωρήσουν σε κλείσιμο εθνικών οδών, η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει «την ελεύθερη διέλευση των πολιτών». «Πιστεύουμε στον διάλογο, ο διάλογος αυτός νομίζω είχε σημαντικά αποτελέσματα και δεν μπορεί να συνεχιστεί με κλειστούς δρόμους» είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή:ieidiseis.gr

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)