Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη δάσκαλοι και καθηγητές

 Στάση εργασίας δασκάλων και καθηγητών- Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

 
Η εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα αντιδρά στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και για ακόμη μια εβδομάδα δίνουν ραντεβού στο δρόμο την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου συμμετέχοντας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12:00. 3ωρη στάση εργασίας δασκάλων και καθηγητών.

Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας  με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Πτυχία με αξία δωρεάν σπουδές» θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Οι αντιδράσεις αφορούν τόσο το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας και της παραβίασης του άρθρου 16 όσο και το γεγονός ότι συντελεί στην υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Ενώ οι φοιτητές κατηγορούν το υπουργείο ότι με το νομοσχέδιο τα πτυχία τους εξισώνονται με το κάθε λογής ίδρυμα – κολλέγιο – ιδιωτικό ΑΕΙ το οποίο θα δίνει πτυχία με μοναδικό κριτήριο το πόσο αντέχει η τσέπη του καθενός.

3ωρη στάση εργασίας δασκάλων και καθηγητών 

Σε στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου δάσκαλοι και καθηγητές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η στάση εργασίας θα είναι τρίωρη, από τις 11:00 έως 14:00.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 15/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα). Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)