Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Πίσω στη φυλακή στέλνει τον Μιχαλολιάκο το Συμβούλιο Εφετών

 

 

 
 Έκρινε ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής παραμένει αμετανόητος και ως εκ τούτου είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων

Ακύρωσε το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας την προσωρινή απόλυση του Νίκου Μιχαλολιάκου, υιοθετώντας στο βούλευμά του την εισαγγελική πρόταση, βάσει της οποίας ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, καθώς εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος, η κράτησή του θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει κατά τον νόμο την ποινή του.

Το δικαστικό συμβούλιο των εφετών συμφωνώντας με τον αρμόδιο εισαγγελέα, έκρινε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά την δίκη και την καταδίκη του και ως εκ τούτου, εμφανίζεται αμετανόητος και εξ αυτού ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας, Νικήτας Θεολογίτης, είχε ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που άνοιγε την πόρτα εξόδου από τη φυλακή στον άλλοτε πανισχυρό άντρα της ναζιστικής οργάνωσης, με περιοριστικούς όρους, μεταξύ  των οποίων απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Βασικό επιχείρημα του κ. Θεολογίτη ήταν ότι ο Μιχαλολιάκος δεν πληρούσε τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ΄ όρων απόλυσή του, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες,  οι διαδικτυακές δημοσιεύσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής, που έχουν άμεση σχέση με τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, καταδεικνύουν την κακή διαγωγή του και την επικινδυνότητά του για την τέλεση νέων εγκλημάτων, εφόσον αποφυλακιστεί.

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

(3)