Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Αυτό είναι το πόθεν έσχες του Κασσελάκη - Το παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη στη Θεσσαλονίκη

 Αυτό είναι το πόθεν έσχες του Κασσελάκη - Το παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη στη Θεσσαλονίκη

 
 
 
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσιοποίησε τα περιουσιακά στοιχεία του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσιοποίησε τα περιουσιακά στοιχεία του για το 2023 και προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο, πριν από τις ευρωεκλογές 2024.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκαν σε γιγαντοοθόνη τα περιουσιακά στοιχεία του, κάνοντας σύγκριση με εκείνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, το συνολικό καθαρό εισόδημά του το 2023 ήταν 2.067.139 δολάρια, εκ των οποίων τα 71.367 από ακίνητα.

Οι καταθέσεις του τον Δεκέμβριο του 2023 ανέρχονταν σε 21.858 δολάρια, είχε τρία ακίνητα, δύο οχήματα και οι δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές του ήταν 1.831.880 δολάρια.

Μετά την προβολή των στοιχείων, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δύο διευκρινίσεις. «Τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ. Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται, δεν σας φταίει σε τίποτα», είπε αναφερόμενος στον σύζυγό του.

«Έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η μία στην αλλοδαπή, που μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024 μόλις ενημερώθηκα ότι ο νόμος δεν μου επιτρέπει να κατέχω εταιρεία στην αλλοδαπή», συμπλήρωσε και δεσμεύθηκε ότι όταν θα έχει τα αναλυτικά στοιχεία από τις αμερικανικές φορολογικές αρχές, θα τα δημοσιοποιήσει.

stefanos-kasselakis-pothen-esxes.1_f7be4.jpg

kasselakis-pothen2_66b8d.png

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και εκείνος πριν από τις ευρωεκλογές 2024 τα εισοδήματά του για το 2023. «Ζητώ από το γραφείο του να απαντήσει στο excel που στέλνει τώρα το γραφείο μου και να περάσει τα δικά του στοιχεία. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα προστέθηκαν στη Monopoly των ακινήτων του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητούν επίμονα να υποβάλω πόθεν έσχες, που δεν ήμουν στην Ελλάδα και δεν είχα σχέση με την πολιτική, ενώ το σύστημα δεν λειτουργεί για τους ίδιους. Είναι τόσο απατεώνες και ανίκανοι που δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουμε το πόθεν έσχες μας οι υπόχρεοι», τόνισε.

«Γιατί δεν ανοίγετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα να δηλώσετε κι εσείς στοιχεία του 2022-2023; Είναι επιτελική αχρηστία ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική. Μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατ. κέρδος για τους επενδυτές μου, δηλωμένα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πώς ο κ. Μητσοτάκης έγινε τόσο πλούσιος και απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή; Πού είναι η offshore του στα Νησιά Κέιμαν; Πού είναι το σπίτι του Βολταίρου», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε: «Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών». 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)