Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Φιλική ήττα της Αναγέννησης από τον Ηρακλή με πολύ Ξύλο




- ¨Έδειραν μέχρι και τον πρόεδρο της Αναγέννησης οι τραμπούκοι του Ηρακλή που μπήκαν και στα αποδυτήρια των Γιαννιτσών

Φιλική ήττα της Αναγέννησης Γιαννιτσών από τον Ηρακλή με 0-1 με ένα γκολ που προήλθε από αυτογκολ  έκρινε τον αγώνα. Το μεγάλο γεγονός όμως δεν ήταν το φιλικό παιχνίδι και η εξέλιξη του που πραγματικά περνά σε δεύτερη μοίρα , άλλα οι τραμπουκισμοί των 100 περίπου οπαδών του Ηρακλή που ήρθαν στα Γιαννιτσά να το παίξουν τσαμπουκάδες δέρνοντας όποιον βρισκόταν μπροστά τους , θύμα τους και ο πρόεδρος της Αναγέννησης κ Καραογλανίδης και ο αντιπρόεδρος κ Πέλκας που ξυλοκοπήθηκαν από τους εξαγριωμένους οπαδούς του Ηρακλή που μόνο ζημιά κάνουν στην ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, Μάλιστα δεν δίστασαν να επιταθούν και μέσα στο χώρο τον αποδυτηρίων των Γιαννιτσών . Πραγματικά τραγικό και πρωτόγνωρο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι οπαδοί του Ηρακλή πέταξαν 2 δυνατές φωτοβολίδες την μια εντός αγωνιστικού χώρου και την άλλη στην πλευρά του σκέπαστρου όπου κάθονται οι φίλαθλοι της Αναγέννησης, Κάποιοι από τους φιλάθλους των Γιαννιτσών κυρίως μεγάλης ηλικίας μια που στο σκέπαστρο κάθονται οι επίσημοι και οι παλιοί φίλαθλοι διαμαρτυρηθήκαν με αποτέλεσμα να μην γλιτώσει κανείς από τον τσαμπουκά των «φιλάθλων» του Ηρακλή. Πραγματικά κάποιοι πρέπει να βάλουν φρένο σε αυτό το πράμα που ξεκίνησε χωρίς λόγο και αιτία.

Από τα φιλικά παιχνίδια, ασφαλή συμπεράσματα δύσκολα μπορούν να βγούνε όμως αναμφίβολα κάποια στοιχεία μπορεί να συλλέξει κάποιος. Ο Ηρακλής νίκησε σήμερα σε φιλικό στα Γιαννιτσά, την τοπική Αναγέννηση με 1-0 και έδειξε πολύ καλά στοιχεία κυρίως στο πρώτο ημίχρονο,  στην Επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία. Το γκολ που έκρινε και το φιλικό μπήκε στο 38', αυτογκόλ από τον Στεφανίδη, τον παίκτη της Αναγέννησης.
Αξίζει τον κόπο να τονίσουμε ότι η αποστολή της Αναγέννησης ήρθε από τον Π. Άγιο Αθανάσιο όπου έκανε το κύριο στάδιο της προετοιμασίας της μια ώρα πριν το παιχνίδι.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
9': Προσπάθεια του Στεφανίδη των Γιαννιτσών, ο Σαββίδης καλύπτει το κενό στην άμυνα και διώχνει.
Το παιχνίδι γίνεται κάτω από ζέστη.
17': Ο Κωνσταντινίδης εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην άμυνα των Γιαννιτσών και γυρίζει στη μεγάλη περιοχή της Αναγέννησης, η μπάλα περνάει άουτ.
24': Ωραία προώθηση του αριστερού μπακ, του Λιόλιου που κάνει και τη σέντρα για να μπλοκάρει ο Καραογλανίδης.
27': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Στεφανίδης παίρνει την κάθετη πάσα του Γεωργίου, βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, πλασάρει τον Καραογλανίδη και ο Σκέμπης διώχνει για τα Γιαννιτσά.
28': Επέλαση από τον Γεωργίου που πλαγιοκοπεί από τα δεξιά και η άμυνα της Αναγέννησης διώχνει τη σέντρα.
29': Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Λιόλιος εκτελεί κόρνερ, ο Σαββίδης από πλεονεκτική θέση στέλνει την μπάλα με κεφαλιά άουτ.
Το παιχνίδι πλησιάζει στο ημίωρο και υπάρχει διακοπή στο παιχνίδι προκειμένου να δροσιστούν οι παίκτες από την υψηλή θερμοκρασία. Ο Ηρακλής στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, δύο ευκαιρίες που ήρθαν να προστεθούν στην ευκαιρία του Κωνσταντινίδη στο 17'. Μετά από περίπου πέντε λεπτά το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι.
Ενα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του Ηρακλή είναι η πίεση ψηλά. Ο Κωνσταντινίδης και ο Στεφανίδης, οι παίκτες της επίθεσης δηλαδή, πιέζουν αμέσως και αυτό βοηθά πολύ τη συνολική ανασταλτική λειτουργία του Ηρακλή.
33': Ο Τζούκιτς εκτελεί φάουλ για την Αναγέννηση Γιαννιτσών, η μπάλα πάει συρτά, βρίσκει σε πόδια, φθάνει στον Σερέτη που σουτάρει για να αποκρούσει ο Κραβαρίτης, η μπάλα ξαναπάει στον Σερέτη, νέα κόντρα και η μπάλα περνάει πάνω από το δοκάρι του Ηρακλή. Εξαιρετικά αντανακλαστικά από τον Κραβαρίτη.
38': 0-1, ΓΚΟΛ: Κόρνερ για τον Ηρακλή. Ο Λιόλιος εκτελεί στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρίσκει την πλάτη του Στεφανίδη των Γιαννιτσών και από το σώμα του καταλήγει στα δίχτυα. Ο Ηρακλής ανοίγει το σκορ.
45': Ο Στεφανίδης πιέζει και πάλι, κλέβει την μπάλα, μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει με το αριστερό για να μπλοκάρει για την Αναγέννηση Γιαννιτσών ο Καραογλανίδης.
Στο 49ʼ μεγάλη στιγμή για την Αναγέννηση να ισοαφρίση μετά από σέντρα του Στεργίδη ο Στεφανίδης και ο Μπέκα δεν μπορουν νασκοράρουν σε διαδοχικά σουτ μέσα από την περιοχή.
77': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Σαλπάτας βρίσκει τον Μαυρίδη, αυτός είναι σε θέση τετ-α-τετ, πλασάρει και πάνω στη γραμμή διώχνει ο Μυλωνάς.
80': Ωραία επέμβαση από τον Ταϊρη. Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή πετάγεται στο "Γ" και πετάει την μπάλα σε κόρνερ σε δυνατό σουτ του Παλαιολόγου.
83': Πλασέ του Σιδηρόπουλου  για την Αναγέννηση μέσα από την μικρή περιοχή μετά από πάσα του Φάμπιο για την Αναγέννηση, η μπάλα περνά πάνω από την εστία του Ηρακλή.
Από την Αναγέννηση ξεχώρισε ο Φάμπιο πορτογάλος επιθετικός που μπήκε στην επανάληψη όπως και ο Καρακάσογλου
Η Αναγέννηση Γιαννιτσών θα παραταχθεί με τους: Καραογλανίδη, Σκέμπη, Σερέτη, Σπαθάρα, Μπουτζίκο, Μπαξεβάνο, Ιορδανίδη, Τζούκιτς, Στεργίδη, Στεφανίδη και Γιόγιο.
Στο Βʼ έπαιξαν και οι Καρακάσογλου, Μυλωνάς, Αρβανιτόπουλος, Μπέκα, Σιδηρόπουλος, Χατζόγλου, Κυριακίδης, Ζωγράφος, Παλαιολόγος, Τατάμης, Φάμπιο.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε το παιχνίδι με τους: Κραβαρίτη, Σαββίδη, Βαγγελόπουλο, Λιόλιο, Γεωργίου, Παπαστεριανό, Παληγεώργο, Κιβρακίδη, Θόριαν, Στεφανίδη και Κωνσταντινίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε με τον Ταϊρη στην εστία. Δεξιά στην άμυνα ο Πουρσανίδης, αριστερά ο Ραφαήλης, στο κέντρο των μετόπισθεν ο Μιχαηλίδης με τον Παπαστεριανό. Στους χαφ ήταν ο Τροϊρης με τον Λαβιδά και τον Παπαδόπουλο και πιο μπροστά ο Μαυρίδης (στα δεξιά), ο Σαλαπάτας στα αριστερά και ο Στεφανίδης στην κορυφή της επίθεσης.


Γιώργος Χατζηχρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)