Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και του Μακεδονικού Αγώνα





Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τις τοπικές αρχές, φορείς και συλλόγους, καθώς επίσης και όλους τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου
για την απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται, όπως κάθε χρόνο, από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 περιλαμβάνει:

Ώρα 10.30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας κα. Μαρία Μπούζουρα.
Ώρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. 
Ώρα 12.00:         Παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών-μαθητριών, Προσκόπων-Οδηγών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων
Επίσης, ορίζονται:
Α) Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσεως του ηλίου της ημέρας της εορτής. 
Β) Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων του Δήμου Έδεσσας, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι και τις πρωινές ώρες της επομένης. 
                                                                                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)