Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Και ύστατη παρέμβαση Γ. Καρασμάνη στο Υπουργείο Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης



          Μετά την πρόσφατη Ερώτησή του στη Βουλή (με την συνυπογραφή 25 ακόμη συναδέλφων του), ο Γιώργος Καρασμάνης, ενόψει της τελικής απόφασης της Κυβέρνησης για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, επαναφέρει το θέμα, με επιστολή του αυτή τη φορά στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών

          Ο Βουλευτής εστιάζει στις δύο κύριες προτάσεις του: Τη διάθεση φθηνού πετρελαίου σε όλα τα νοικοκυριά και τη διεύρυνση των γεωγραφικών κριτηρίων, με την ένταξη στην Α’ Ζώνη, όλων των παραμεθόριων και προβληματικών Περιοχών και Νομών, αλλά και όλων των Νομών που έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριοι και προβληματικοί στο σύνολό τους. Υπογραμμίζοντας ότι, μόνον έτσι θα αρθεί η αδικία, Νομοί – όπως η Πέλλα – να βρίσκονται στην Β’ Ζώνη, όταν όμοροι Νομοί, με ίδιους κλιματολογικούς δείκτες έχουν ενταχθεί στην Α’ Ζώνη.

Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής.                                
                          
Αθήνα, 11-10-2013
Αρ.πρωτ.:1011
                                                                       Προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών
                                                                Αθήνα
Κύριοι Υπουργοί, κύριε Υφυπουργέ

         Ενόψει της τελικής απόφασης για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και, μετά την Ερώτησή μου της (2391/07-10-2013) την οποίαν προσυπογράφουν και άλλοι 25 συνάδελφοι, επανέρχομαι με την παρούσα, στις σημαντικότερες προτάσεις μας, δηλαδή στη χορήγηση φθηνού πετρελαίου σε όλα τα νοικοκυριά και στη διεύρυνση των γεωγραφικών κριτηρίων.
          Δεν θα πρέπει, κύριοι Υπουργοί, να συντελεστεί η αδικία, Νομοί και περιοχές να παραμείνουν στην Β’ Ζώνη, όταν έχουν τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες και τους εξίσου βαρύτατους και μεγάλης διάρκειας χειμώνες (μέχρι και οκτώ μήνες!), με άλλους όμορους Νομούς που – ορθότατα – έχουν ενταχθεί στην Α’ Ζώνη.
          Επισημαίνω ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, τον Νομό Πέλλας και το Νομό Σερρών που έχουν ενταχθεί στη Β’ Ζώνη, ενώ συνορεύουν και αντιμετωπίζουν ίδια κλιματολογικά προβλήματα με τους Νομούς Φλώρινας και Δράμας αντίστοιχα οι οποίοι βρίσκονται – ορθότατα, επαναλαμβάνω - στην Α’ Ζώνη.
          Όπως και στην Ερώτησή μου υπογράμμιζα, το δίκαιο είναι, στην Α’ Ζώνη να ενταχθούν όλες οι ορεινές περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί είτε παραμεθόριες είτε προβληματικές (Ν.287/1976, Ν.1892/1990 Άρ. 24, Ν.2266/1994, Ν.2503/97 & ΦΕΚ 667/1992), καθώς και όλοι οι Νομοί που έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριοι και προβληματικοί στο σύνολό τους (Ν.3536/2007, Ν. 3613/2007 & ΦΕΚ 571/2007).

Με εκτίμηση


Γιώργος Καρασμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)