Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΟΥ

 
 


Ο σημερινός σεισμός Παρασκευή 11.10.2013 και ώρα 8:15 π.μ. μας θύμισε το σεισμό του 1978 και τη μη ετοιμότητα του τότε κράτους με αποτέλεσμα να χάσουμε και τους 50 συνανθρώπους στην Iιπποδρομίου.

Σήμερα δεν ξέρω από πλευράς Δήμων ή Περιφέρειας εάν υπάρχουν υποδομές σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.
Πριν λίγες μέρες στο δήμο Θέρμης έγινε μία άσκηση των κατοίκων και των υπηρεσιών του Δήμου και δεν ξέρω αν πείστηκαν οι Δήμαρχοι ότι όλα θα πάνε καλά ή αν κάτι δεν πάει καλά μιας και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που συνεχώς κουνιέται.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες ασφαλώς κάτω από την πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο δεν ξέρουμε τι γίνεται.
 Εμείς θυμόμαστε ότι το 1978 ο σεισμός μας ήρθε από την περιοχή των Λουτρών  Απολλωνίας  και σήμερα  έχουμε από την  ίδια περιοχή το νέο μας σεισμό.
Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι όλοι σχεδόν οι σεισμοί στην Ελλάδα γίνονται κατά 80% σε περιοχές που έχουμε λουτροπόλεις. 
Μάλιστα ένας γεωλόγος σε ημερίδα που είχε γίνει το 1985 είχε πει ότι σε μια περιοχή που γίνεται σεισμός, τα ζεστά νερά μιας λουτρόπολης 2 ώρες πριν μας φεύγουν κατά 10 μέτρα πιο κάτω από ότι ήταν πριν τον σεισμό.
  Εδώ είναι και ο μεγάλος κίνδυνος για μια λουτρόπολη να χαθούν τα ζεστά νερά από τις διάφορες σεισμικές ανακατατάξεις που γίνονται κάτω από τα πόδια μας.

 Άρα σήμερα μετά και από το νέο μας σεισμό από τον ίδιο χώρο των λουτρών Απολλωνίας είναι σίγουρο ότι θα μας έρθει κάποιος «νέος σεισμός» και μάλιστα από τον ίδιο χώρο και ελπίδα μας είναι να είναι μικρότερος και όχι σαν αυτόν του 1978.
Από την άλλη καλά θα κάνουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να μας ενημερώσουν τι  έχουν ετοιμάσει σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
                                          Ανέστης    Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)