Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ανεμογεννήτριες στην κορυφογραμμή του Βορεινού




Θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στη περιοχή φιδόπετρα του Βορεινού.

Η σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων  συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας τη Τετάρτη. Το συμβούλιο εξέφρασε αρκετές ενστάσεις κυρίως περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αλλά και απορίες καθώς δεν υπήρχε σχετικός φάκελος και κανείς δεν γνωρίζει ποια ακριβώς είναι η συγκεκριμένη   πετριοχή που θα εγκατασταθούν . Αποφασίστηκε να αποσταλούν πλήρη στοιχεία για τα περαιτέρω. Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές ενστάσεις από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι κάνουν λόγο για απαίτηση μεγάλων εκτάσεων από την εταιρία και σύμωφνα πάντα με όσα ισχυρίζονται , μπαίνουν και σε ιδιοκτησίες . Η ταμίας του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Σταθμών Μελίτα Χισκάκη, εξεφρασε την άποψη  να εξεταστεί με σοβαρότητα η περίπτωση , γιατί πρόκειται για σοβαρή επένδυση, η οποία θα αποφέρει έσοδα στον Δήμο και τους κατοίκους του χωριού. Παράλληλα μπορεί να κατασκευαστεί υποσταθμός στη περιοχή , που είναι πάγιο αίτημα , αφού οι γραμμές είναι σε οριακό στάδιο με τα γνωστά προβλήματα που δημιουργούνται . Καλώς ενεργεί το δημοτικό συμβούλιο και ζητά πλήρη στοιχεία , αλλά θα πρέπει να δει το θέμα ευρύτερα.

4 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑ ΜΕΛΙΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ, ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΔΡΟΒΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΤΘΜΟΥΣ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες επίσης να προσθέσεις "ιεροεξεταστές, σκοταδιστές" και να τελειώσεις με το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"

      Διαγραφή
    2. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΛΟΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
  2. ΕΧΩ ΕΥΕΣΘΗΤΟΠΙΟΙΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΨΑΡΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)