Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά



 
 To ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Τη δημιουργία πέντε camp προσφύγων συνολικής χωρητικότητας 20.000 θέσεων κοντά στην Ειδομένη προανήγγειλε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με τον Υπουργό, το ένα καμπ θα εγκατασταθεί στο παλιό στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε τέσσερις περιοχές του Κιλκίς και συγκεκριμένα στη Νέα Καβάλα, στο Χέρσο και στα παλιά στρατόπεδα του Δροσάτου και του Κεντρικού.
Σε αυτά τα θα γίνεται διαχωρισμός των προσφύγων και μεταναστών με βάση την εθνότητα και το θρήσκευμα πχ ανάμεσα σε Ιρακινούς και Αφγανούς ή ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες ώστε να αποφεύγονται επεισόδια μεταξύ τους.
Στα νέα καμπ αναμένεται να απασχοληθεί προσωπικό από την τοπική κοινωνία ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις των κατοίκων απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης η οποία αντιδρά με καθυστέρηση και εδραιώνει το πρόβλημα εγκατάστασης των προσφύγων στις ήδη καταπονημένες οικονομικά περιοχές της Πέλλας και του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)