Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση του Γιώργου Καρασμάνη




με στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόφαση εγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά.


Σε συνέχεια της Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εγκαταστήσει πρόσφυγες στο στρατόπεδο Φιλιππάκου ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε και είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον Υπουργό Πάνο Καμένο και τον  Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Τους τόνισε και δια ζώσης ότι η απόφαση ήταν αψυχολόγητη και άστοχη, γι’ αυτό και έχει δημιουργήσει σοβαρότατες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία οι οποίες, όπως προειδοποίησε ο Βουλευτής, θα κλιμακώνονται όσο η ηγεσία του Υπουργείου θα εμμένει στον αρχικό σχεδιασμό. Επισήμανε δε ότι, οι κάτοικοι είναι περισσότερο εξαγριωμένοι, θεωρώντας ότι εμπαίζονται, δεδομένου ότι από το συγκεκριμένο στρατόπεδο προ πενταετίας είχε απομακρυνθεί η 34η  Ταξιαρχία και άλλες μονάδες, διότι εκρίθη ακατάλληλο. Διερωτώνται δηλαδή, πώς γίνεται να ήταν τότε ακατάλληλο και σήμερα, ως δια μαγείας να μεταλλάσσεται σε… κατάλληλο. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η απομάκρυνση της Ταξιαρχίας είχε καταφέρει βαρύ οικονομικό πλήγμα στην πόλη των Γιαννιτσών και την γύρω περιοχή, καθώς ¨χάθηκαν¨ 500 οικογένειες αξιωματικών, υπαξιωματικών, οπλιτών και επισκεπτών τους που έδιναν ζωή στην ντόπια αγορά.
          Ο Γιώργος Καρασμάνης επανέλαβε στους Υπουργούς τα επιχειρήματα που έχει αναπτύξει με την Ερώτησή του στη Βουλή – κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε σχολεία, δημοτικό Ωδείο και με δημοτικές υπηρεσίες και βέβαια, ανυπαρξία υποδομών και των απαιτούμενων υποδομών υγιεινής και ασφάλειας για την διαβίωση ανθρώπων αλλά και για την ηρεμία και ασφάλεια των κατοίκων – και τους μετέφερε το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας να ανακληθεί αυτή η πρόχειρη και αψυχολόγητη απόφαση.
          Ο Υπουργός Πάνος Καμένος δήλωσε στον Γιώργο Καρασμάνη ότι, αν ο Δήμος Πέλλας του υποδείξει έναν επίπεδο επαρκή χώρο για να εγκατασταθούν σκηνές, εστιατόρια, τουαλέτες κλπ, δεν θα έχει ουδεμία αντίρρηση να δημιουργήσει εκεί το χώρο φιλοξενίας των προσφύγων και να μη χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο.

2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΜΑΖΕΨΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΑ ΤΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΝΕ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ 16 ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαίωμά σου ν' αντιπαθείς τον Καρασμάνη. Το ν' αμολάς όμως αρλούμπες για την κόρη του σημαίνει ότι είσαι ή άσχετος ή προβοκάτορας. Στο λέω αυτό γιατί την ξέρω πολύ καλά την κοπέλα, η οποία δεν είναι υπάλληλος της Βουλής και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στον ιδιωτικό τομέα.

      Διαγραφή

(3)