Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τον νέο κτίριο για το Λύκειο Αριδαίας θυμήθηκε η Θ. Τζάκρη



Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

Να δούμε τι άλλο θα δούμε. Έξι χρόνια  περίπου ,μετά την μεγάλη εξαγγελία της Άννας Διαμαντοπούλου από την Αριδαία ,συνοδεία της Θ. Τζάκρη που ήταν τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ότι θα κτιστεί νέο  κτίριο για τις ανάγκες του Λυκείου, την σκυτάλη του… δουλέματος  παρέλαβε η σημερινή κ. υφυπουργός
.Μετά από εξαγγελίες που έκανε και η ίδια στο παρελθόν , ξαναβγάζει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας  τον ίδιο λαγό. Έτσι λοιπόν  διαβάζουμε στον τύπο (σε μας φοβάται να στείλει τα δελτία τύπου, για άγνωστο λόγο) τα παρακάτω :


Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την κατασκευή νέων σχολείων σε Γαλατάδες και Αριδαία αλλά και γενικότερα για την ενίσχυση των σχολικών υποδομών του νομού Πέλλας στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Γιώργο Δέδε και τη νέα διοίκηση της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ και συγκεκριμένα την Πρόεδρο του ΔΣ κ. Ιωάννα Κοντούλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Παπαδάκη. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ΚΤ.ΥΠ.ΑΕ προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών "Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων" (ΟΣΚ ΑΕ), "Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων" (ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ) και «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ», αποτελώντας τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.).
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι ελλείψεις του νομού σε κτιριακές υποδομές εκπαίδευσης αλλά και εξοπλισμού για τα σχολεία της περιοχής.
Αναλυτικά η Θεοδώρα Τζάκρη παρέδωσε στη διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ αναλυτικό φάκελο για το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαλατάδων, το οποίο βρίσκεται στη φάση των αρχιτεκτονικών μελετών, προκειμένου η ΚΤΥΠ ΑΕ να αναλάβει να ολοκληρώσει τα τεύχη των απαραίτητων μελετών μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα ώστε το έργο να είναι πλήρως ώριμο προς ένταξη για χρηματοδότηση. Η Υφυπουργός τόνισε τη σημασία του έργου καθώς το υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο Γαλατάδων κλείνει σχεδόν έναν αιώνα ύπαρξης και χρειάζεται νέα κτιριακή υποδομή. Τόσο το Υπουργείο όσο και η νέα διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ δεσμεύθηκαν για τη συνδρομή τους και οι λεπτομέρειες θα εξεταστούν την επόμενη εβδομάδα σε νέα σύσκεψη στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ.
Με πρωτοβουλία της Θεοδώρας Τζάκρη στη σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης και άλλα θέματα σχολικών κτιρίων. 

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε  το θέμα της επέκτασης του 2ου Γενικού Λυκείου Αριδαίας το οποίο έχει πολύ μικρότερη χωρητικότητα από τον εξυπηρετούμενο αριθμό μαθητών και ζητήθηκε η συνδρομή της ΚΤΥΠ ΑΕ στην ολοκλήρωση και ωρίμανση των μελετών που ετοιμάζονται από το Δήμο Αλμωπίας. 

Ακόμη ζητήθηκε η συνδρομή της ΚΤΥΠ ΑΕ στη διάθεση και εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών στο Λύκειο της Άρνισας αλλά και στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα επείγουσες ανάγκες. Τέλος η Υφυπουργός ζήτησε τη συνδρομή της ΚΤΥΠ ΑΕ στην παροχή σχολικού εξοπλισμού (θρανία, καρέκλες, βιβλιοθήκες κλπ) για την κάλυψη των αναγκών των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Η διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ υποδέχθηκε θετικά τα αιτήματα της Υφυπουργού για την περιοχή και συζήτησαν τις λεπτομέρειες των έργων, για τα οποία θα υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, αφού εξεταστούν αναλυτικά τα θέματα με τις υπηρεσίες της ΚΤΥΠ ΑΕ.

3 σχόλια:

  1. θυμήθηκα που και ο Καρασμάνης είχε ανακοινώσει (προεκλογικά) την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου εδεσσας στο πασα-τσαίρ. Βεβαια αν είδατε εσεις καποιο έργο, το είδαμε και εμείς. Ταξον και μη δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο να εξετάζεις κάποια θέματα κτηρίων μέχρι να τα χρηματοδοτήσεις και τα ορθώσεις είναι μεγάλη απόσταση. Αυτά είναι μόνο για το θεαθήναι,επειδή είναι τζάμπα.Το βλέπουμε συχνά το παραμύθι εδώ και δεκαετίες..θα ξυπνήσουμε καμιά φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΑΝ ΘΕΜΑΤΑ (ΟΤΑΝ ΠΙΝΑΝ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥΣ) ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ,,,,,,,,, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩΜΑΙ ΟΙ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 800.000 ΕΥΡΩ ΕΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΥΚΟΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)