Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Προσγειώνει ανώμαλα τον Δήμο Αλμωπίας ο Π.Σ. Αετοχωρίου




ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΕΤΟΧΩΡΙΟΥ
Έγκαιρα ο πολιτιστικός σύλλογος Αετοχωρίου είχε επισημάνει παραλείψεις και αστοχίες στη κατασκευή της κεντρικής πλατείας του χωριού  εγγράφως μάλιστα με την κατάθεση υπομνήματος. Κανείς όμως φαίνειται ότι δεν τις έλαβε υπ όψιν . Σε δημοσίευσή του στο διαδίκτυο ο Σωκράτης Βόλτσης επισημαίνει:




Από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της πλατείας του χωριού, επιδιώξαμε ως σύλλογος τη συνεργασία μας τόσο με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, τον αντιδήμαρχο κ. Κετικίδη και γενικότερα το Δήμο προκειμένου να μην υπάρξουν κατασκευαστικές δυσλειτουργίες.
Υπήρξε συνάντηση στα μέσα του Νοέμβρη με τον κ. Κετικίδη και την τεχνική υπηρεσία, όπου επισημάνθηκαν ορισμένα ζητήματα.
Στις 25 του ίδιου μήνα στείλαμε υπόμνημα, όπου εκφράζαμε και γραπτά τις απόψεις μας για επιπρόσθετες μικρές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν , αλλά και τις ανησυχίες μας για αστοχίες που γίνονταν, καθώς επίσης και για άλλα ζητήματα, που αφορούσαν γενικότερα το χωριό.
Στις 14 του Φλεβάρη, με αφορμή την κοπή πίτας, συζητήσαμε και αποφασίσαμε να στείλουμε εκ νέου νέο υπόμνημα, όπου εκτός από τις παλιές ατέλειες είχαν προστεθεί και κάποιες καινούργιες, για τις οποίες ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο, φαίνονταν πως δεν είχε καμιά πρόθεση να βελτιώσει.
Ευτυχώς που κατά την επίσκεψη του κ. Δημάρχου στο χωριό στις 21 του Φλεβάρη υπήρξαν άνθρωποι του συλλόγου που γνώριζαν καλά και υποδείχτηκαν οι δυσλειτουργικές ατέλειες.
Θεωρούμε σημαντική τη δέσμευση του Δημάρχου για την αποκατάσταση τους.

Ορισμένες από τις κατασκευαστικές δυσλειτουργίες αφορούν




Στην άρση της επικινδυνότητας του πέτρινου τοιχίου στη βόρεια πλευρά της πλατείας και τον γενικότερο καθαρισμό της περιοχής.
Στην κατασκευή μικρού πέτρινου τοιχίου αντιστήριξης του εδάφους πάνω από τις κερκίδες.
Στον καθαρισμό και στην επίστρωση με πολύ χοντρό χαλίκι, για να μην παρασυρθεί από τις βροχές, του χώρου κάτω από τα δύο πλατάνια στην είσοδο της πλατείας.
Η ανακατασκευή της βρύσης. κ.λ.π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)