Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην 25η Detrop



 


Στην 25η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας «Detrop Boutique», συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με μεγάλη επιτυχία, στο ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



«Αναδεικνύουμε τα ποιοτικά προϊόντα της Π.Ε. Πέλλας συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων. Η επιτυχημένη παρουσία σε ακόμη μια έκθεση ενισχύει την ταυτότητα του πρωτογενούς τομέα, η στήριξη του οποίου αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ήθελα να συγχαρώ τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τη συνεισφορά τους στην οργάνωση και εκπροσώπηση της υπηρεσίας και να ευχαριστήσω για τη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα τις επιχειρήσεις μας που συμμετείχαν στην έκθεση. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες εξωστρεφούς χαρακτήρα σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Η Π.Ε. Πέλλας συμμετείχε με 13 επιχειρήσεις στο περίπτερο 12 και στο περίπτερο 8, στα οποία καταγράφηκε υψηλή επισκεψιμότητα. Οι επιχειρηματίες έμειναν ευχαριστημένοι από τις επαγγελματικές συναντήσεις και τις επαφές που είχαν με εκπροσώπους του επισιτιστικού κλάδου και αντιπροσώπους εταιρειών παγκόσμιας εμβέλειας.

Στους χώρους των επιχειρήσεων – εκθετών, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις με προϊόντα της Πελλαίας Γης, που επιμελήθηκαν σεφ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, τα πιάτα που ετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν στο κοινό ήταν:

1. Πέτουρα με μανιτάρια και λευκό κρασί
2. Λιγκουίνι με καυτερή πιπεριά, σκόρδο, μαϊντανό και κατσικίσιο τυρί,
3. Τηγανιά με σύγκλινο κρέας, αφυδατωμένα λαχανικά (πιπεριά, μανιτάρια, κρεμμύδι) και σως ροδιού
4. Τραχανά με κατσικίσιο βούτυρο και ξηρομυζήθρα.
5. Περέκ με γέμιση κινόα, σπανάκι, καβουρμά και σώς ροδιού,
6. Κόρρες με σαφράν, κοτόπουλο και σάλτσα πορτοκαλιού .
7. Κόρρες με σπανάκι, καρότο, μανιτάρια, κοτόπουλο.
8. Πλούσιες βιολογικές πράσινες σαλάτες με σως ροδιού, βαλσάμικο και αρωματικό λάδι φασκόμηλου.

Στα παραπάνω εδέσματα χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα από τις επιχειρήσεις, Μακαλ- αλλαντικά, Ηelani Mανιτάρια, Αγροζύμης, &Όπως παλιά - ζυμαρικά, Βιοαγρός & Αλμωπία- σαλάτες, Ρόδι Ελλάς - προϊόντα ροδιού.

Σε όλα τα πιάτα χρησιμοποιήθηκε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την επιχείρηση της Lamda Foods και λάδι αρωματικό με βότανα της Pellas Natural. Οι γεύσεις συνοδεύτηκαν από τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής, Σκυδραία Γη και Λίγα.

Μέσω των γεύσεων αναδείχθηκε η ποιότητα των προϊόντων των επιχειρήσεων της Π.Ε. Πέλλας και προβλήθηκε ο αγροδιατροφικός πλούτος της περιοχής μας. Επιπλέον, στους χώρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιήθηκαν επιπλέον δράσεις γεύσεων με Αγιορείτικες συνταγές από τον Πατέρα Επιφάνειο του Μυλοποτάμου και τον Μοναχό Νικήτα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις πιάτων και δόθηκαν συμβουλές μαγειρικής από τους επαγγελματίες σεφ του χώρου Ηλία Μαμαλάκη και Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)