Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

«Τα Παιδιά.. αλλά και οι Γιαγιάδες.. της Πρόληψης»






Την Τέταρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των «Πρώτων Παιδιών της Πρόληψης». Στη συνάντηση που έγινε σε παιδότοπο της Έδεσσας κατάφεραν να έρθουν 15
από τα 40 περίπου παιδιά ηλικίας 1-4 ετών, που είχαν παρακολουθήσει από την κοιλιά της μητέρας τους -όταν ήταν ακόμα έμβρυα- το σεμινάριο του Κέντρου Πρόληψης, που απευθυνόταν στις τότε εγκυμονούσες μητέρες τους.
 
Όπως μπορεί να γίνει εύλογα κατανοητό, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ ευχάριστη, εορταστική και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα, ενώ οι συγκινημένες μητέρες τους που τα συνόδευαν αποφάσισαν να ανανεώσουν τη συνάντηση τους για να συζητήσουν με τη συντονίστρια του σεμιναρίου, άλλα επίκαιρα θέματα που τις απασχολούν, όπως η ζήλια, ο ύπνος, το φαγητό, κτλ.

Εκτός όμως από τα μικρά παιδιά το Κέντρο Πρόληψης ολοκλήρωσε πρόσφατα, στις 26 Νοεμβρίου 2015 και δύο σεμινάρια έξι συναντήσεων για είκοσι τέσσερις (24) Γιαγιάδες και έναν (1) Παππού! 

    Από τα πιο σημαντικά θέματα του σεμιναρίου ήταν: Η Βελτίωση της Επικοινωνίας, η Οριοθέτηση των ίδιων, αλλά και των εγγονών και παιδιών τους, η Βελτίωση των σχέσεων μεταξύ τους.
   
Οι γιαγιάδες αλλά και ο παππούς που συμμετείχαν αξιολόγησαν πολύ θετικά το σεμινάριο και  ανέφεραν: «Μου άρεσε πολύ η ομάδα και που μοιράστηκα με άλλους τα ίδια προβλήματα», «έμαθα να βάζω όρια σε μένα και στους άλλους» και «Αν φροντίζω να είμαι πρώτα εγώ καλά, μπορώ να φροντίσω καλύτερα και τους υπόλοιπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)