Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

΄Αγνοια ή μεθόδευση;



 
 ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ
ΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ







Πολλά ερωτηματικά έχει αρχίσει να δημιουργεί πλέον αγωγή σε βάρος του Δήμου Αλμωπίας την οποία έδειξε στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος , ο οποίος επικαλούμενος το περιεχόμενό της επιτέθηκε σφοδρά στον Χρήστο Χουρσόγλου για δήθεν προφορική ανάθεση έργου στο εργολάβο που την υπέβαλλε.
Μετά τις διευκρινήσεις του Χρήστου Χουρσόγλου  ότι δεν υπήρξε ποτέ Αντιδήμαρχος έργων , ο Δήμαρχος άρχισε να μεσάσει τα λόγια του









Γεννώνται όμως τα ερωτηματικά:
-Είναι δυνατόν ο δικηγόρος που συνέταξε την αγωγή να μην ήξερε τις αρμοδιότητες του Χρήστου Χουρσόγλου και ποιος ήταν Αντιδήμαρχος έργων την επίμαχη περίοδο;








 




-Η επίκληση του Αντιδημάρχου έργων δίνει βαρύτητα στην αγωγή γιατί συνήθως αυτός έχει αρμοδιότητες για την επίβλεψη τέτοιων έργων
-Γράφεται ορθά η ιδιότητα Αντιδήμαρχος έργων , όχι όμως  και το όνομα . Γράφεται το όνομα του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Χουρσόγλου , ο οποίος εκλέχτηκε με την παράταξη του Δημάρχου, αλλά σήμερα είναι στα μαχαίρια μαζί του.
-Δεν αποκλείεται να εμπλέκεται σκόπιμα το όνομά του για να εκτεθεί στη κοινή γνώμη και να μην κάνει συνέχεια ενοχλητικές ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Γιατί να υποβάλλει τη αγωγή 8 χρόνια μετά, με βέβαιο τον κίνδυνο να απορριφθεί από το δικαστήριο λόγω παραγραφής;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τώρα, ο συγκεκριμένος εργολάβος , φέρεται να πήρε τις συγκεκριμένες εργασίες  μετά από πρόχειρο διαγωνισμό. Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες , αλλά προφανώς ο συγκεκριμένος εργολάβος δεν πληρώθηκε, παίρνοντας συνέχεια τις γνωστές υποσχέσεις περί σύντομης τακτοποίησης.
Επειδή όμως κατάλαβε ότι τον κοροϊδεύουν , προφανώς σκέφτηκε να αναζητήσει δικαστικά το δίκιο του. Αναζήτησε τον φάκελό του , πλην όμως δεν τον έβρισκαν πουθενά. Πιθανολογείται η μόνη εφικτή λύση για να βρει το δίκιο του (αν θα το βρει ποτέ ) ήταν αυτό της προφορικής ανάθεσης.
Και κάπου εκεί αρχίζουν τα παρατράγουδα, με τον Δήμαρχο να βιάζεται επιδεικνύοντας την σχετική αγωγή στο δημοτικό συμβούλιο.
Από την άλλη δεν αποκλείεται να στραφούν εναντίον του εργολάβου ποινικά και αστικά ,πρόσωπα που εμπλέκονται και τα οποία δηλώνουν πλήρη άγνοια για την υπόθεση.

2 σχόλια:

  1. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ .. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΟΥΣΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΙΝΟ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ (Η Ο ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ) ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ::::::::::::::::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι οι αχρηστοι στο προσκηνιο. Γιατι παντα ηταν στο παρασκηνιο αυτου του τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)