Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τα λένε στον Πασόη για να ακούει ο …Κετικίδης



 

Αντί να ζητήσουν τα κλεμμένα από τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου, ορμάνε στον Πασόη για δήθεν  ζημίες.


Απίστευτες καταστάσεις στον Δήμο Αλμωπίας. Αντί η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει όσα βεβαιωμένα και αποδεδειγμένα έχει ζημιωθεί από τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου ,επιχειρεί να φτιάξει κατηγορούμενους –φαντάσματα και ανύπαρκτους , προκειμένου να εκκαθαρίσει όπως θεωρεί αντιπάλους εκτός και εντός συνδυασμού.
Έτσι στη συνεδρίαση της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο , με αφορμή την αντικατάσταση υδρονομέων στη θέση παραιτηθέντων , ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιδημάρχου Γ. Τσιμτσιρίδη και τον πρώην Δήμαρχο Δ. Πασόη. Ο τελευταίος ζήτησε να ενημερωθεί για ποιο λόγο προσλήφθηκαν κανά υδρονομείς οι οποίοι επρόκειτο να τιμωρηθούν με πρόστιμο ,επειδή δεν είχαν φέρει τις καταστάσεις με τους υπόχρεους στην άρδευση, χωρίς ακόμα να το έχουν κάνει.



Ο εκνευρισμός του Γ.  Τσιμτσιρίδη ήταν έντονος με αποτέλεσμα να λέει πράγματα άσχετα με την πραγματικότητα.. Ζήτησε από τον πρώην Δήμαρχο να   ανακαλέσει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, ο Αντιδήμαρχος εξαπέλυσε μια σφοδρή επίθεση κατά του Δ. Πασόη. Τον κατηγόρησε ότι επί  τέσσερα ολόκληρα χρόνια  (Σ.Σ.  Η θητεία Πασόη ήταν 3,5 χρόνια)  έλεγε ψέματα στους πολίτες της Αλμωπίας όταν μιλούσε για νοικοκύρεμα και οικονομικό συμμάζεμα.



Υποστήριξε ότι  «Ο κ. Πασόης με τις ενέργειές του ως Δήμαρχος έχει ζημιώσει τον Δήμο Αλμωπίας κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ. 850.000 ευρώ οφειλές στη ΔΕΗ, το ποσό αυτό το έχει τακτοποιήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Και δεν είναι μόνο αυτό. 1.200.000 ευρώ από την μη αποδιδόμενη οφειλή του Δήμου προς τον Σύνδεσμο Καθαριότητας την τετραετία που διαχειριζόταν ο κ. Πασόης. Το θέμα θα πάει στα δικαστήρια».
Μόνο που οι αριθμοί που έδωσε ο Γ. Τσιμτσιρίδης  δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα σύμφωνα με τα φερόμενα στοιχεία  είναι τελείως διαφορετική. Τα  επικαλούμενα χρέη επί ημερών της σημερινής δημοτικής αρχής έχουν τριπλασιασθεί. 

Η είδηση όμως είναι αλλού . Ο Σύνδεσμος Καθαριότητας. Μέλος της προηγούμενης Διοίκησης ήταν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης. Ο στενός οικογενειακός κύκλος του Δημάρχου ήδη έχει αρχίσει τις «προγραφές» για  όσους θεωρεί  εσωτερικό κίνδυνο φροντίζει να τον ροκανίζουν με τρόπο. Η αναφορά στον Σύνδεσμο (οι υποχρεώσεις που είχε  οφείλουν να τις διεκπεραιώσουν αυτοί) ,δεν είναι τυχαία. Δεν είναι τυχαία, καθώς εκκρεμεί  στις αρχές του  άλλου μήνα , δίκη στην οποία μεταξύ άλλων είναι κατηγορούμενος και ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος. Ο αποτελεσματικός τρόπος που ασκεί τα καθήκοντά του , ο Γ. Κετικίδης , δεν είναι αρεστός σε άλλους συναδέρφους του ,που πέφτουν από την μια γκάφα στην άλλη.
Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  ο Γιάννης Κετικίδης είχε έτοιμη  την παραίτησή του , λόγω φεουδαρχικής στάσης του Δημάρχου (μετά από φυτίλια που έβαλλα οι εκλεκτοί του) , αλλά την τελευταία στιγμή τον απέτρεψαν συνάδερφοί του μεταξύ των οποίων και ο Σίμος Σωτηριάδης.
Στο στόχαστρο είναι και ο Τόλης Ουργαντζόγου. Η μεγάλη πρωτιά που πήρε στην Ανατολική Αλμωπία, αλλά και το γεγονός ότι σε πολλά χωριά της περιοχής είναι ιδιαίτερα αγαπητός τους ανησυχεί ιδιαίτερα. Εκτιμάται ότι η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής απέναντι στο χωριό του δεν είναι τυχαία. Θεωρούν ότι έτσι  θα τον αποδυναμώσουν στα μάτια του κόσμου.
Περίεργη είναι η στάση τους και απέναντι στον Γιάννη Ρώσση. Ο δε Δήμαρχος φέρεται να εκφράζεται εντελώς απαξιωτικά , όταν αναφέρεται σε αυτόν στο στενό κύκλο του.Ίσως έχει παρεξηγήσει το φιλότιμο  του δημοτικού  του συμβούλου.
Εμμέσως πλην σαφώς, παρά τα δημόσια συγχαρητήρια που του δίνει , περίεργη είναι η στάση του και απέναντι στον Αντιδήμαρχο Χ. Μπάτση , ο οποίος κατάλαβε τι γίνεται και φέρεται να έχει ζητήσει με πρόσχημα τις προσωπικές του δουλειές να αντικατασταθεί και να επανέλθει τον τελευταίο χρόνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)