Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Άμεση αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία



 



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ




Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Εξωτερικών, το Υπόμνημα διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων για την αλλαγή στον τρόπο σφράγισης από τις ελληνικές αρχές των ήδη σφραγισμένων από το κρατίδιο των Σκοπίων διαβατηρίων τρίτων χωρών.
Όπως επισημαίνεται στο κατατεθέν Υπόμνημα, η εξέλιξη αυτή αποτελεί ουσιαστικά άμεση αναγνώριση από τη χώρα μας του γειτονικού κρατιδίου μέσω των διαβατηρίων με το όνομα της Μακεδονίας.
Για το λόγο αυτό ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών, στον οποίο κατατίθεται η αναφορά, να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση της πράξης αυτής.




2 σχόλια:

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει αποδεχθεί και τους έχει αναγνωρίσει ως ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ή στα λατινικά ως FORMER JUGOSLAV REPUBLIKA MAKEDONIA, τώρα οι σφραγίδες στα διαβατήρια είναι το πρόβλημα; δηλαδή τάχα μου σκίζουμε τα ιμάτια μας, ενώ έχουμε ξεπουλήσει και τα σώβρακα μας. Είναι σαφέστατο ότι οι 3 πρώτες λέξεις είναι οι τάχα μου, που έκαναν γαργάρα οι τότε κυβερνώντες, αφού η τέταρτη λέξη προσδιορίζει επακριβώς την οντότητα του κρατιδίου, αλλά και το πρόβλημα, πού δεν αποδέχονται μεμονωμένα πρόσωπα και οργανισμοί, όμως όχι το επίσημο κράτος, ενώ απεναντίας όλοι οι ξένοι χρησιμοποιούν νέτα σκέτα μόνο την 4η λέξη και σε εμάς μας κακοφαίνεται. αυτοκαταστροφικός στρουθοκαμηλισμός στην έρημο σαχάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά βουλευτής δεν ήσουνα Κυρ Γιώργο; τι μας λες; τώρα ξύπνησες; Είσαι μεγάλος υποκριτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)