Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

«Νεκροθάφτες» του Καρατζοβίτικου καρναβαλιού»
Καρατζοβίτικο καρναβάλι τέλος. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση της Υπερκαναβαλικής ομάδας. Από την πλευρά του Δήμου Αλμωπίας δεν υπάρχει ακόμα καμιά ανακοίνωση.

Προφανώς για να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και παρενέργειες εν όψει των επερχόμενων αλλαγών  στον Δήμο , αφού στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η θητεία των Αντιδημάρχων , ενώ την πρώτη Κυριακή του Μάρτη γίνονται δημαιρεσίες.
Αρκετοί στην παράταξη του Δημάρχου φέρονται να τρίβουν τα χέρια τους , αφού η μη διεξαγωγή του καρναβαλιού , αδειάζει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
Η ματαίωση του καρναβαλιού ήταν  αναμενόμενη. Η απροθυμία του κόσμου και λόγω των οικονομικών προβλημάτων ήταν εμφανής . Αποτελεί όμως  και την  πρώτη οργανωμένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας  προς την αλαζονεία της δημοτικής Αρχής .ΈΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ:

Η ΥΠΕΡκαρναβαλικη Ομάδα Αλμωπίας,μετά από 10 χρόνια συμμετοχής ΚΑΙ στα 10 Καρατζοβιτικα καρναβάλια εκφράζει την λύπη της αλλά και την αγανάκτηση της για την μη διεξαγωγή του φέτος.
Ελπίζουμε πλέον ότι ο Δήμος Αλμωπίας θα Υλοποιήσει την υπόσχεση του(η οποία είναι και η Πρόταση του αντιδημάρχου Πολιτισμού στην σχετική συνέλευση) για την κινητοποίηση του από το φθινόπωρο(και όχι 20 μέρες πριν την παρέλαση όπως τα τελευταία έτη)και παράλληλα την εξασφάλιση χρημάτων μέσω των ήδη υπάρχων και προβλεπόμενων κωδικών για ακριβώς τετοιο σκοπό.
Αλλά ελπίζουμε εκτός τον Δήμο πρέπει να την δουν ώς μεγάλη Εκδήλωση (και ώς πόλο έλξης τουριστών)και οι μεμονωμένοι συμπολίτες μας ,αλλά επιτέλους να αναλάβουν πρωταρχικό. και οργανωτικό ρόλο και να συμμετέχουν οι καφετέριες της πόλης μας οι οποίες απέχουν ,ενώ παράλληλα καρπώνονται τα οφέλη της όλης διαδικασίας.Οπότε, υγεία να έχουμε και όλοι μαζί ,ενωμένοι το φθινόπωρο.....

Για να μην παραμείνουμε θεατές( και ζηλιαριδες ) άλλων......καρναβαλιων.

Αριδαία 14/02/2017


5 σχόλια:

 1. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΝΙΒΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με τέτοια κρίση τα έξοδα για τέτοιου είδους παρελάσεις μας έλειπαν.Υπάρχουν και άλλοι τομείς που θα μπορούσαν να ξοδευτούν.Μπράβο στην απόφαση να μη γίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. EYΓΕ !!! ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. min milate gia nekrothaftes..dioti o antonakis zervas panta simeteixe kai malista me entoni parousia!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

7-21