Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

«Εισβολή» στα κεντρικά της ΔΕΗ!

Η μία μετά την άλλη σκάνε οι βόμβες για τη ΔΕΗ. Εν μέσω πιέσεων των δανειστών για την πώληση του 17% και για...

ταχύτερη αναγκαστική μείωση του μεριδίου της στην αγορά υπέρ των ανταγωνιστών της, η εταιρεία βρίσκεται από χθες στο επίκεντρο εκτεταμένης έρευνας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά ηλεκτρισμού και τη χρήση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολυπληθές κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε. (DG Comp) ξεκίνησε χθες αιφνιδιαστικά έρευνα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ με σκοπό να συλλέξει στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τα ζητήματα τιμολόγησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το θέμα χαρακτηρίζεται σοβαρό, ενώ λόγω της πολυπλοκότητάς της η έρευνα αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και σήμερα.

Επιβεβαίωση

Οι ίδιες πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται από πηγές στις Βρυξέλλες, κάνουν λόγο για συγκεκριμένη καταγγελία προς την DG Comp με βάση την οποία δρομολογήθηκε η έρευνα.

Στο στόχαστρο των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρεται να είναι οι μέθοδοι καθορισμού της Οριακής Τιμής Συστήματος (χονδρική τιμή) και η δυνατότητα της ΔΕΗ να την επηρεάζει κατά το δοκούν χρησιμοποιώντας την ισχύ των υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της που δεν διαθέτουν άλλοι ανταγωνιστές της.

Ανάλογες καταγγελίες γίνονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο επίκεντρο της έρευνας φαίνεται πως βρίσκονται και διμερείς συμβάσεις της ΔΕΗ με βιομηχανίες για τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και συνολικά η λειτουργία της αγοράς μετά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από το κύριο σώμα της ΔΕΗ...

Πηγή: nonews-NEWS.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)