Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Έφυγε μαινόμενος από τη Ζαλοκώστα ο Στέργιος Λίτος του Προμαχώνα

Έξαλλος αποχώρησε από την συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της βουλής Γιάνννη Δραγασάκη και τους υπόλοιπους κυβερνητικούς ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος Αδέσμευτων Αγροτών Βισαλτίας νομού Σερρών, από το μπλόκο του Προμαχώνα. Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες το «όχι» σε όλα που έλαβαν έναντι των αιτημάτων τους οι εκπρόσωποι του συντονιστικού Μακεδονίας.
Εν τω μεταξύ, με αλληλλοκαρφώματα και αντεγκλήσεις ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6
το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση του συντονιστικού οργάνου των Μακεδόνων αγροτών με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και κυβερνητικά στελέχη, στο γραφείο της αντιπροεδρίας, στην οδό Ζαλοκώστα.
Η αντιπροσωπεία των 17 αγροτών από τα μπλόκα του Προμαχώνα και των Ευζώνων έφτασε στο γραφείο της αντιπροεδρίας λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, όλοι μαζί με λεωφορείο που ξεκίνησε το πρωί απ’ το βορρά. Ανάμεσα τους ήταν ο Μαυρουδής Μηντσιούδης, ο Στέργιος Λίτος, ο Μανώλης Βιτλής, ο Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Τάσος Λιολιόπουλος. Οι αγρότες διακατέχονταν από ψυχραιμία και διάθεση για διάλογο με την κυβέρνηση έχοντας, όμως, δεδομένη μια σφιχτή ατζέντα ζητημάτων. Όπως οι ίδιοι τόνισαν λίγο πριν την είσοδό τους στο κτίριο της συνάντησης τα ζητήματα που προέχουν όλων είναι το κόστος καλλιέργειας, το φορολογικό και το ασφαλιστικό.
Περίπου μετά από δύο ώρες συζήτησης με το επιτελείο της κυβέρνησης πρώτος αποχώρησε μαινόμενος ο Στέργιος Λίτος από το μπλόκο του Προμαχώνα, απογοητευμένος και αγανακτισμένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης, με το Γιώργο Παπαδόπουλου από το μπλόκο των Ευζώνων να ακολουθεί.
Λίγα λεπτά μετά η συνάντηση έλαβε τέλος με τους υπόλοιπους αγρότες να αποχωρούν απογοητευμένοι και να τονίζουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί. Συντεταγμένοι, όπως ήρθαν, έφυγαν όλοι μαζί ανακοινώνοντας ότι θα ακολουθήσουν συνελεύσεις για τη μορφή του αγώνα, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους συνεχίζεται
Από την πλευρά τους οι αγρότες κατά την έξοδό τους «αποχαιρέτισαν» τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, με αποδοκιμασίες, ενώ καταγγέλθηκε ότι «δεν έγινε δεκτό κανένα από τα βασικά αιτήματά τους, καθώς η κυβέρνηση δουλεύει ως φερέφωνο των μνημονίων».

Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υπαινίχθηκε ότι οι αγρότες «έπαιρναν γραμμή  από τα κινητά τους τηλέφωνα», τονίζοντας παράλληλα πως «τουλάχιστον τα 15 από τα 20 αιτήματά τους, είτε είναι υλοποιήσιμα, είτε εξετάζεται η υλοποίησή τους».
Πηγή: agronews.gr

1 σχόλιο:

(3)