Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης με τον ΣΕΑΣ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ


Στην αντιπροσωπεία του ΣΕΑΣ συμμετείχαν ο προσωρινός πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς, τα μέλη του ΔΣ Γιάννης Στογιαννίδης και Κώστας Λιάπουρας και ο Βασίλης Μπάτσιος.

Έγιναν συναντήσεις με τον Αν. Υπουργό Βασ. Κόκκαλη, με τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Αντώνογλου, τον σύμβουλο του Υπουργού (υπεύθυνο σε θέματα συνεταιρισμών) Αλέξη Μπακούρο, την νομική σύμβουλο του Υπουργού Ελένη Διονυσοπούλου καθώς και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.
Στις συναντήσεις προωθήθηκαν τα θέματα που είχαν τεθεί στην προχθεσινή σύσκεψη στους Γαλατάδες ( άμεση έκδοση πορισμάτων ζημιών και πληρωμή αποζημιώσεων, υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την αλλαγή των κριτηρίων αναγνώρισης οργανώσεων παραγωγών ( θα γίνει εντός της εβδομάδας), θα τεθεί σε διαβούλευση η νομοθεσία για την πληρωμή από τους εμπόρους εντός 60 ημερών, η ανάγκη έκδοσης ΚΥΑ για τα «στέκια», αντιμετώπιση της μαύρης διακίνησης, αλλαγή στα δεδομένα μετάκλησης Αλβανών εργατών γης εποχιακά απασχολούμενων, συμμετοχή της Πέλλας στην διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων και μεγαλόκαρπων.
Από πλευράς Υπουργείου και ΕΛΓΑ υπήρξε κατανόηση των θεμάτων και δέσμευση για δουλειά για την λύση τους. Αποφασίστηκε η συνεχής επαφή με την ΣΕΑΣ και με τον βουλευτή για να διευκολυνθεί η λύση των προβλημάτων που αφορούν τις δενδρώδεις καλλιέργειες και τα δυναμικά προϊόντα της περιοχής Κεντροδυτικής Μακεδονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)