Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Συνάντηση Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

  • «Απαράδεκτη η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων»
  • Κρίσιμη η χρονική συγκυρία της συνάντηση



Συνάντηση στο Μαξίμου θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, με το γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών Γκάι Ράιντερ.
Η συνάντηση γίνεται σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη χρονική συγκυρία που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί εκ βάθρων αλλαγές στα εργασιακά από την Ελλάδα.
Απαράδεκτη επίθεση στα δικαιώματα των ελλήνων εργαζομένων
Για «απαράδεκτη επίθεση» του ΔΝΤ στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ένωση Συνδικάτων (ITUC) και η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC).
Η ITUC και η ETUC καλούν το ΔΝΤ να πάψει να επιμένει στην περαιτέρω περικοπή συντάξεων και την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως «οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν ήδη υποστεί σημαντική μείωση του βιοτικού επιπέδου τους».
«Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν υποστεί σχεδόν όλο το κόστος της κρίσης που ξεκίνησε το 2008 οι μισθοί υποχώρησαν, οι συντάξεις έχουν περικοπεί και ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού παραμένει άνεργο», τόνισε η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Συνδικάτων, Σάραν Μπάροου.
Η ETUC αναφέρει μάλιστα ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, μετά την απελευθέρωση που πραγματοποιήθηκε υπό την προηγούμενη κυβέρνηση, οι κανόνες προστασίας της απασχόλησης στην Ελλάδα είναι ήδη πιο αδύναμοι από ό, τι στις τέσσερις σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία, την Ολλανδία και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.
Η ETUC εκφράζει την αλληλεγγύη της με την ελληνική συνδικαλιστική συνομοσπονδία ΓΣΕΕ και καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων ενάντια στις τελευταίες απαιτήσεις του ΔΝΤ.
- See more at: http://www.altsantiri.gr/homepage/synantisi-tsipra-me-ton-geniko-diefthynti-tis-diethnous-organosis-ergasias/#sthash.oZYNioRr.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)