Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Φρίκη προκαλεί η ομολογία του μακελάρη του Μανχάταν: Ήθελα να σκοτώσω περισσότερους


Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 29χρονο


O Τραμπ ζήτησε θανατική ποινή για τον μακελάρη του Μανχάταν
Φρίκη προκαλεί η απολογία του 29χρονου μακελάρη του Μανχάταν, Σαϊφούλο Σαΐποφ, ο οποίος στη διάρκεια της ανάκρισής του στο νοσοκομείο Μπέλβιου, δεν επέδειξε την παραμικρή μεταμέλεια και δήλωσε «ικανοποιημένος για αυτό που έκανε».
Συγκεκριμένα, ο άνδρας δήλωσε υπερήφανος για το μακελειό που προκάλεσε και για το πλήγμα που επέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εμπνευσμένος από το προπαγανδιστικό υλικό του ΙΚ το οποίο βρέθηκε στα δύο κινητά του τηλέφωνα, ο Σαΐποφ προετοίμαζε την επίθεση του «εδώ και περίπου έναν χρόνο» κι αποφάσισε να τη διαπράξει χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο πριν από δύο μήνες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι είχε ενοικιάσει φορτηγάκι στις 22 Οκτωβρίουπροκειμένου να κάνει πρόβα το σχέδιό του και να εξασκηθεί πως να στρίβει.
Ήθελε να συνεχίσει να χτυπάει πεζούς
Αν δεν έπεφτε πάνω σε ένα σχολικό λεωφορείο με αποτέλεσμα το ανοιχτό ημιφορτηγό να αχρηστευθεί, ο Σαΐποφ σκόπευε να συνεχίσει να χτυπάει πεζούς και ποδηλάτες μέχρι τη γέφυρα του Μπρούκλιν, που συνδέει το Μανχάταν με το Μπρούκλιν, σύμφωνα με την εισαγγελία.
Αν και η εισαγγελία υπογράμμισε ότι η έρευνα απέχει πολύ από το να έχει τερματιστεί, τα μέχρι τώρα ευρήματα επιτρέπουν την ταχεία απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Σαΐποφ.
Εξάλλου την Τετάρτη το FBI ανακοίνωσε ότι εντόπισε άλλον έναν Ουζμπέκο, τον Μουχαμαντζόιρ Καντίροφ, 32 ετών, τον οποίο καταζητούσε για να ανακρίνει.
Όσον αφορά στα ευρήματα που εντόπισε η αστυνομία στο λευκό φορτηγάκι της επίθεσης αυτά είναι: δύο κινητά τηλέφωνα με περίπου 90 βίντεο του ISIS στα οποία υπάρχουν σκηνές με εκτελέσεις με όπλα, αποκεφαλισμοί, αλλά και οδηγίες για το πως να κατασκευάσει κανείς βόμβα.
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 29χρονο
Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα στο Μανχάταν ανακοίνωσε το κατηγορητήριο για τρομοκρατία ενάντια στον 29χρονο τον δράστη της επίθεσης που με το μικρό φορτηγό του σκότωσε 8 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15 στο Νότιο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.
Ανάμεσα στις κατηγορίες: υλική υποστήριξη ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης και συγκεκριμένα του ISIS, άσκηση βίας και καταστροφή οχημάτων.
O Τραμπ ζήτησε θανατική ποινή για τον μακελάρη του Μανχάταν
Η επιθυμία του μακελάρη του Μανχάταν να κρεμαστεί στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η σημαία του Ισλαμικού Κράτουςεξόργισε τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Πρέπει να του επιβληθεί η θανατική ποινή», έγραψε τα ξημερώματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια οργισμένη ανάρτηση στο Twitter.
«Ο τρομοκράτης της Νέας Υόρκης ήταν χαρούμενος ενώ ζητούσε να κρεμαστεί η σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Σκότωσε 8 ανθρώπους και τραυμάτισε άσχημα 12 ανθρώπους. Θα πρέπει να του επιβληθεί η θανατική ποινή», έγραψε συγκεκριμένα ο Τραμπ.
Πηγή:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)