Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

«Η κυβερνητική μονοφωνία συνεχίζεται»

«Η κυβερνητική μονοφωνία συνεχίζεται»

 

 

Βίντεο του ΚΙΝΑΛ για την κατανομή του χρόνου εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει εκ νέου στοιχεία για τις εμφανίσεις πολιτικών στελεχών στις πρωϊνές ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών εθνικής εμβέλειας, ενώ, με αφοιρμή τα δεδομένα αυτά, μιλά για «υπερεκπροσώπηση της ΝΔ» στα κανάλια, «εις βάρος της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του Κινήματος Αλλαγής».

Για το διάστημα 8.11 - 2.12.2020, τα στοιχεία είναι «αποκαλυπτικά», σύμφωνα με την Χαρ. Τρικούπη: 229 εμφανίσεις στελεχών της ΝΔ, 93 του ΣΥΡΙΖΑ και 24 για το Κίνημα Αλλαγής.

«Με τον μανδύα του “ειδικού” η του “σχολιαστή”, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρελαύνουν στα τηλεοπτικά πάνελ, προπαγανδίζοντας την κυβερνητική γραμμή, εργαλειοποιώντας την ενημέρωση, φιμώνοντας την αναγκαία κριτική», παρατηρεί το ΚΙΝΑΛ, σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμά του, τονίζοντας πως «με αυτές τις πρακτικές, περιορίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση».

kinal kanalia

Αντιδρώντας, δε, στις εξελίξεις αυτές, καθώς αντίστοιχα στοιχεία και καταγγελίες είχαν γίνει ξανά από το κόμμα, το ΚΙΝΑΛ συστήνει «ένα Παρατηρητήριο Πολιτικής Πολυφωνίας με μέριμνα της Γραμματείας Επικοινωνίας και του Γραφείου Τύπου του Κινήματος, που θα καταγράφει και θα δημοσιεύει αντίστοιχα στοιχεία κάθε μήνα, ώστε να γνωρίζουν όλοι κατά πόσο γίνεται σεβαστή η φωνή του πολίτη. Είτε αρέσει στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ είτε όχι».

Δείτε το σχετικό βίντεο:


 Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)