Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Τηλεργασία στο Δημόσιο: Στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης το νομοσχέδιο

Τηλεργασία στο Δημόσιο: Στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης το νομοσχέδιο

 

Επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης αναμένεται να τεθεί το νομοσχέδιο που προωθεί το ΥΠΕΣ για την τηλεργασία στο Δημόσιο.

Το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την καθιέρωση της τηλεργασίας στο Δημόσιο με τις βασικές αρχές του να απρουσιάζονται στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Πρόθεση του υπουργείου είναι η θεσμοθέτηση για όλους τους δημόσιους φορείς, ενός ενιαίου τρόπου οργάνωσης της εργασίας από το σπίτι, με βάση κοινές αρχές, κανόνες και μεθόδους διαχείρισης, όχι μόνο σε έκτακτες περιόδους όπως η σημερινή, λόγω της Covid-19, αλλά κυρίως σε συνθήκες κανονικότητας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η εφαρμογή του μέτρου θα αφορά πρωτίστως τους υπαλλήλους των υπηρεσιών που δεν σχετίζονται άμεσα με την εξυπηρέτηση πολιτών, δηλαδή των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και των διευθύνσεων πληροφοριακού τομέα.

Εξάλλου, οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν θα επηρεαστούν μισθοί και ωράρια εργασίας.

Το ΑΜΠΕ σημειώνει, δε, πως πριν την πλήρη εισαγωγή του νέου πλαισίου στο σύνολο του Δημοσίου, εξετάζεται η πιλοτική εφαρμογή του σε ορισμένους φορείς.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γνωστοποιηθούν μετά το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, καθώς και όταν το νομοσχέδιο τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα προηγηθεί της κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)