Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Σοβαρά ξένα ΜΜΕ ασκούν κριτική στον Πρωθυπουργό για παραβίαση των κανόνων στην Ικαρία

https://hellasjournal.com/wp-content/uploads/webp/2021/02/210209001806_ikaria-MITSOTAKIS-MHTSOTAKHS01-1536x864.webp«Ο αριστερός αρχηγός της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι περιφρόνησε τους κανόνες του lockdown με τη συμμετοχή του σε μεγάλο γεύμα-συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο», σημειώνει η εφημερίδα Independent (πρόκειται για αναδημοσίευση από το Associated Press που έστειλε το θέμα σε όλο τον κόσμο).

Αναφέρει:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ικαρία το Σαββατοκύριακο και παρέστη σε υπαίθριο γεύμα που παρέθεσε τοπικός βουλευτής. Βίντεο του περιστατικού, που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τουλάχιστον 25 άτομα να συμμετέχουν, ενώ ακούγεται παραδοσιακή μουσική, με τύμπανα και τσαμπούνες.

Η κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο ενέτεινε τα περιοριστικά μέτρα, παρατείνοντας τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 μμ. στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε απάντηση της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση στην οποία κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για επίδειξη «απίστευτης αλαζονείας», την ώρα που εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα παραμένουν κλειστά.

Η [αναπληρώτρια] Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είπε ότι ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει να επισκέπτεται απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, για να προωθήσει τον εμβολιασμό, προσθέτοντας ότι η έμφαση στο γεύμα «αμαυρώνει τον σκοπό της επίσκεψης».

Τον Δεκέμβριο ο Μητσοτάκης είχε φωτογραφηθεί να ποζάρει με το ποδήλατο βουνού του, χωρίς μάσκα, μαζί με πέντε οδηγούς μοτοκρός σε ορεινό μονοπάτι έξω από την Αθήνα. 

ΠΗΓΗ: Independent – Greek PM accused of flouting lockdown rules

Όπως αναφέρεται από το BBC, (Κώστας Καλλέργης), έντονη κριτική από όλο το πολιτικό φάσμα έχει δεχτεί ο έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμμετοχή του σε γεύμα το Σάββατο με δεκάδες ανθρώπους παρά τους περιορισμούς της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό. Ο Πρωθυπουργός ήταν σε επίσκεψη στην Ικαρία, στο πλαίσιο περιοδείας σε τρία απομακρυσμένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να ελέγξει την πρόοδο των εμβολιασμών.»

«Βίντεο που τράβηξε ντόπιος δείχνει περίπου 30 ανθρώπους να κατευθύνονται προς την οικία του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη στο λιμάνι του Ευδήλου. Το άτομο που τράβηξε το βίντεο ακούγεται να λέει: ‘Θα χωρέσουν όλοι αυτοί στο σπίτι του Στεφανάδη;’ Το βίντεο προκάλεσε οργισμένα tweet Ελλήνων που είδαν την ίδια μέρα τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό να αυστηροποιούνται. Η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατάθηκε από τις 6μμ τα Σαββατοκύριακα.»

«Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό στο οποίος εμπλέκεται ο φιλελεύθερος-συντηρητικός Πρωθυπουργός. Τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του ίδιου και της συζύγου του καθώς έβγαζαν selfies με υποστηρικτές τους κατά τη διάρκεια ορεινής ποδηλασίας σε δάσος κοντά στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανιζόταν περικυκλωμένος από αρκετούς περαστικούς που δε φορούσαν μάσκες και ένας από αυτούς δάνεισε τη μοτοσυκλέτα του στη σύζυγο του Πρωθυπουργού για βόλτα. Αν και ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, είχε δηλώσει παράλληλα την απογοήτευσή του που μια ανέμελη προσωπική στιγμή είχε μεγαλοποιηθεί.»

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφία από το βίντεο έξω από την οικία του βουλευτή Στεφανάδη και από φωτογραφία του Πρωθυπουργού με παιδιά στους Φούρνους.

ΠΗΓΗ: BBC, Κώστας Καλλέργης – Greek PM under fire for group lunch

Για το ίδιο θέμα, άρθρο της εφημερίδας The Telegraph, (κείμενο Nick Squires) που εστιάζει στην έντονη κριτική του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, ο οποίος κατέθεσε στο ελληνικό κοινοβούλιο επίκαιρη ερώτηση κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ‘’απίστευτη αλαζονεία’’, τη στιγμή που απαγορεύονται οι κοινωνικές συναθροίσεις και πολλά εστιατόρια έχουν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω της πανδημίας.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται οι σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Χ. Ταραντίλη, ενώ σημειώνεται πως δεν είναι πρώτη φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται πως αψηφά τα περιοριστικά μέτρα  καθώς τον Δεκέμβριο είχε φωτογραφηθεί  με τη σύζυγό του μαζί με ποδηλάτες χωρίς μάσκες και τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης.

Στο άρθρο αναφέρεται καταληκτικά ότι η Ελλάδα με πληθυσμό περίπου 10εκατομμυρίων έχει καταγράψει σχεδόν έξι χιλιάδες θανάτους λόγω Covid-19.

ΠΗΓΗ: The Telegraph, Nick Squires – Greece’s prime minister under fire for attending big lunchtime gathering amid tightening lockdown

Αναρτήθηκε από:hellasjournal.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)