Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Απευθείας ανάθεση 3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία που έκανε την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων

Απευθείας ανάθεση 3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία που έκανε την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων

 

Μία ακόμη απευθείας ανάθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ


Απευθείας ανάθεση 3 εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση για την καμπάνια ενημέρωσης για την ψήφο των αποδήμων.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει με ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Πολάκης, τα χρήματα θα δοθούν με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία που είχε αναλάβει στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ το 2019.

Στην επίκαιρη ερώτησή της, η Θ. Τζάκρη θυμίζει ότι την απόφαση για την εκστρατεία ενημέρωσης ύψους 3 εκατ. ευρώ των εκλογέων εκτός Ελλάδας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο κατοικίας τους, είχε εγκρίνει στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Καθώς είχαν δημιουργηθεί ερωτήματα τόσο για την επιλογή της απευθείας ανάθεσης του έργου, όσο και για το πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του έτους για την ολοκλήρωση του έργου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς προκειμένου να συζητηθεί το περιεχόμενο του μηνύματος στους Έλληνες του εξωτερικού με στόχο τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία και όχι τον επηρεασμό του κριτηρίου της ψήφου.

«Και ενώ η κοινή συνεδρίαση των δυο Επιτροπών δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ως σήμερα, στις 3 Μαρτίου 2021, αφού το προηγούμενο πρόγραμμα “δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί”, εγκρίνεται εκ νέου από την Προεδρία της Κυβέρνησης το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, ώστε το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει κατά το τρέχον έτος την εκστρατεία ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο της κατοικίας τους» επισημαίνει η Θ. Τζάκρη. Ρωτά έτσι τον αρμόδιο υπουργό για τη διαγωνιστική διαδικασία που το υπουργείο Εσωτερικών θα ακολουθήσει για την υλοποίηση της εκστρατείας ενημέρωσης των αποδήμων, καθώς και για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα κατανεμηθούν τα 3 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ.

Π. Πολάκης: «Είναι ξετσίπωτοι»

Ωστόσο, όπως φέρνει στο φως με ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης, χθες εν μέσω του χαμού με την αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή, το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε ήδη σε απευθείας ανάθεση της επικοινωνιακής καμπάνιας στην εταιρεία FRANK and FAME, η οποία είχε αναλάβει το 2019 την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. 

Μάλιστα, όπως σημειώνει, τις δύο σχετικές αποφάσεις – τις οποίες επισυνάπτει – τις υπογράφει η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Γεωργία Βαλατσού. «Ο Βορίδης φερόμενος ως “πονηρίδης” δεν υπογράφει ο ίδιος την ανάθεση όπως έκανε ο Πέτσας με τη γνωστή λίστα του» τονίζει χαρακτηριστικά. 

«Ποιο ήταν το επείγον για αυτή την απευθείας ανάθεση κύριε Βορίδη και κυρία Βαλατσού; Ο κορωναϊός; Ή ο “υιός” και ο “ανηψιός”;» ρωτάει με νόημα. Και υπογραμμίζει: «Είναι ξετσίπωτοι, πρέπει να φύγουν άμεσα!».

Πηγή:pronews.gr

2 σχόλια:

  1. Μοίρασε φράγκα Μαυρουδή στα παιδιά μας και μη σκιάζεσαι.
    Ζώα είναι δεν καταλαβαίνουν!
    Ζήτω η Μακεδονία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι Γιάννη οτι πείς δε με λες εχει υγρασία στο υπόγειο;

      Διαγραφή

(3)