Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Πότε θα ανοίξει η αγορά; Παιχνίδι με τον πόνο των ανθρώπων!

Βασίλης Σκουρής
Του Βασίλη Σκουρή

Κάθε εβδομάδα δίνουν ημερομηνίες ανοίγματος του λιανεμπορίου που μετά διαψεύδονται!

Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν επικίνδυνο τόσο για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, όσο και για την οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών!

Κάθε εβδομάδα κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν και ανακοινώνουν ημερομηνίες τερματισμού του lockdown και ανοίγματος της αγοράς, κυρίως του λιανεμπορίου!

Και κάθε εβδομάδα, σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτε, διαψεύδονται, χωρίς να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη, σαν να μην τρέχει τίποτε.

Στο χορό, βεβαίως, μπαίνουν και ειδικοί, λοιμωξιολόγοι ή άλλοι, κυρίως οι λίγοι εκείνοι που –αν δεν το ξέρουν ας το μάθουν- μεγάλη μερίδα του κόσμου τους αποκαλεί «κυβερνητικούς εκπροσώπους», καθώς μοιάζουν ως να υπερασπίζονται τις κάθε φορές πολιτικές επιλογές που γίνονται και όχι την επιστήμη τους.

Οι επιπτώσεις, όμως, από τέτοιες δηλώσεις είναι σημαντικές:

- Πρώτα από όλα στην ψυχική υγεία των καταστηματαρχών, που προετοιμάζονται να ανοίξουν μετά τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και αμέσως μετά, όταν πληροφορούνται ότι αυτό δεν θα συμβεί, απογοητεύονται! Και αυτό το πες-ξεπές συμβαίνει συνεχόμενα επί τέσσερις μήνες τώρα!

- Δεύτερον, αρκετοί επαγγελματίες υφίστανται οικονομική ζημία, αφού είναι αλλαγή σεζόν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν τις εξαγγελίες και προχωρούν πχ δε παραγγελίες προϊόντων και μετά τρέχουν να τα μαζέψουν!
Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ανάγκη υπεράσπισης του Success Story που καλλιεργεί (και) για την πανδημία και το οποίο το τελευταίο διάστημα καταρρέει, αλλά ας μην παίζουμε και άλλο με τον πόνο των ανθρώπων!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)