Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Λαοθάλασσα στους δρόμους κατά της καταστολής και της αστυνομικής βαρβαρότητας



Δυναμικό «όχι» στην κρατική καταστολή και την καταπάτηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων δήλωσε πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία με τη συμμετοχή περισσότερων από επτά χιλιάδων ατόμων. Η διαδήλωση κατέληξε στην πλατεία Ομονοίας, όπου οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα ειρηνικά.

 

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς,σωματείων αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τη στιγμή που η δυσαρέσκεια για τις ενέργειες της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα μεγαλώνει.

Ενδεικτικό είναι πως εκτός από την αντίθεση και τη διαμαρτυρία για το όργιο αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών, οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους και για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με κεντρικό σύνθημα «Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε απ' το σπίτι μας μονάχα για δουλειά» οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία.

Αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Σάμο με τη διαδήλωση να έχει πολύ κόσμο αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού, καθώς υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περισσότερα από 550 άτομα.  

 

efsyn.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Τελικά αυτοί οι Νεοχουνταίοι θα τους κάνουν όλους τρομοκράτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)