Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Λιγνάδης: Ευθεία επίθεση κατά των μηνυτών

Ευθεία επίθεση σε βάρος των μηνυτών του εξαπέλυσε ακόμη μία φορά ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο οποίος το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μέσα από τις ενέργειες και τις δηλώσεις του, την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί όσο διαρκεί η επίμαχη έρευνα.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε χθες νέα πειθαρχική αναφορά κατά της 19ης τακτικής ανακρίτριας, που χειρίζεται τη δικογραφία, κατηγορώντας τη ότι έχει παραβεί τα καθήκοντα της. Στην επίμαχη αναφορά ωστόσο, ουσιαστικά ξεδιπλώνει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του γύρω από τα όσα έχουν λάβει χώρα, ιδίως μετά την απολογία του πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Το μόνο βέβαιο είναι η επιμονή του να στρέφεται κατά των τριών μηνυτών του αλλά και κατά μαρτύρων που έχουν ήδη καταθέσει, επιβεβαιώνοντας περιγραφές των πρώτων.

Ο συνήγορος που από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, δεν σταματά να αναφέρεται στους καταγγέλοντες, προχώρησε και στην 22σέλιδη αναφορά σε χαρακτηρισμούς σε βάρος τους. Χαρακτηριστικά, επισημαίνει για τον άνδρα που έχει καταγγείλει το βιασμό του στην Επίδαυρο τον Αύγουστο του 2015: “Το πρόσωπο αυτό κατέθεσε ότι κατά το χρονικό διάστημα 2014 έως 2016 δηλαδή σε ηλικία 16 προς 17 ετών, δήθεν είχε σεξουαλική σχέση μαζί μου με τη θέληση του και ότι μία φορά εντός αυτού του χρονικού διαστήματος ανάμεσα σε πολλές άλλες σεξουαλικές επαφές μας υπήρξε και μία που κατά τους ισχυρισμούς του «δεν ήθελε».

Σχετικά με το ότι ο μηνυτής έχει καταθέσει συμπληρωματικά, αλλάζοντας την ημερομηνία που φέρεται να τελέστηκε ο βιασμός, υποστηρίζεται στην αναφορά - καταγγελία ότι:

- Στην από 22 Φεβρουαρίου 2021 κατάθεση του άλλαξε την περιγραφή του βιασμού, “αντιλαμβανόμενος ότι ο προηγούμενος τρόπος περιγραφής προϋπέθετε να διαθέτω τρία χέρια και πρόσθεσε ότι κατά το χρόνο του συνδυασμού φίλος του ήταν στην βεράντα της σουίτας, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια ταυτοποίησης και κλήσεις του σε απολογία”.

Στην από 23 Φεβρουαρίου 2021 κατάθεση του, “μετά από συνομιλία με τον άγνωστο φίλο του, θυμήθηκε ότι ήταν βιασμός δεν έγινε στις εννέα αλλά 8 Αυγούστου 2015 μετά από παρακολουθήσει παραστάσεις που δεν είχα σκηνοθετήσει εγώ, ενώ στις δύο προηγούμενες καταθέσεις του έλεγε ότι την είχα σκηνοθετήσει”.

Στην από 24 Φεβρουαρίου 2021 κατάθεση του προσκόμισε δύο φωτογραφίες “που έχουν ληφθεί μετά το δήθεν βιασμό του, δηλαδή περί τα τέλη του 2015 οι αρχές 2016, ενώ ο ίδιος είναι πλέον ενήλικας, και τον απεικονίζουν να με αγκαλιάζει περιχαρής στα καμαρίνια της παράστασης «Ριχάρδος ο Γ».”.
Ωστόσο, νομικές πηγές αναφέρουν στο News 24/7 πως “η αξιοπιστία των εμπλεκομένων στην υπόθεση θα κριθεί σε μεταγενέστερο στάδιο”, καθώς και ότι στη δικογραφία φαίνεται πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αιτιολογούν την αλλαγή των καταθέσεων του μάρτυρα, για ζητήματα που έλαβαν χώρα το 2015.

Οι αστυνομικές έρευνες

Από την αναφορά Λιγνάδη προκύπτει ότι έχουν κατασχεθεί ένας φορητός υπολογιστής και ένα κινητό από την οικεία του αδελφού του κατηγορούμενου, κατά τη διάρκεια ερευνών στις αρχές του μήνα, “με την δικαιολογία ότι σε αυτά (δηλαδή και σε αυτά που ανήκαν στον αδελφό μου) ενδεχομένως θα υπήρχαν στοιχεία τέλεσης σεξουαλικών αδικημάτων εις βάρος των ανηλίκων ή ενηλίκων”.

Μάλιστα, προκύπτει ότι τρεις ημέρες μετά την πρώτη έρευνα, διενεργήθηκε μία συμπληρωματική κατ’ οίκον έρευνα στους αποθηκευτικούς χώρους της πολυκατοικίας. “Στην σχετική έκθεση έρευνας, ενώ την υπογράφει ο αντεισαγγελέας πρωτοδικών κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, εντούτοις ο αδερφός μου που ήταν παρών, μου ανέφερε ότι δεν υπήρχε εισαγγελέας στην έρευνα και μάλιστα έλαβε φωτογραφίες από την ταράτσα της πολυκατοικίας, όπου ανέβασαν αστυνομικοί τα έγγραφα, καθώς το υπόγειο δεν υπήρχε φως, και εκεί φαίνεται ότι παρόντες ήσαν μόνο οι αστυνομικοί» αναφέρεται στο έγγραφο...

news247.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)